«Κλείδωσε» η συμφωνία Public/Media Markt – Ποια είναι η νέα εταιρεία

Create: 07/11/2019 - 21:00

Eπίσημος είναι πλέον ο «γάμος» ανάμεσα στην Public και τη Media Markt, καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού με απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου έδωσε και τυπικά το πράσινο φως για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και ειδών ψυχαγωγίας στην Ελλάδα.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας, η οποία θα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Με βάση το νέο σχήμα, σε αυτή συμμετέχει κατά 75% o Όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού και ιδιοκτήτης της Public και κατά 25% η MediaMarktSaturn, ιδιοκτήτρια της Media Markt.

Σύμφωνα με το insider.gr, η συμφωνία προβλέπει ότι η νέα εταιρεία θα διατηρήσει και τα δύο εμπορικά σήματα (Public και Media Markt), τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, καθώς και το σύνολο των καταστημάτων, φυσικών αλλά και ηλεκτρονικών, αλλά και των εργαζομένων

Παράλληλα, θα έχει ενιαία διοίκηση, διατηρώντας την ομάδα των στελεχών τόσο της Public όσο και της Media Markt ενώ επικεφαλής της θα είναι ο κ. Χρήστος Καλογεράκης, νυν CEO της Public.

Με βάση τα μεγέθη της Public και της Media Markt, η νέα εταιρεία είναι o μεγαλύτερος «εθνικός παίχτης» του κλάδου στην Ελλάδα αλλά και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της θα ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ για φέτος, ενώ διαθέτει 67 φυσικά καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο, πολλά από τα οποία έχουν εμβαδόν χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Αντίστοιχα διαθέτει 4 ηλεκτρονικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ το προσωπικό της συνολικά ξεπερνά τους 2.500 εργαζόμενους.

Παράλληλα, στα ράφια –φυσικά και ηλεκτρονικά- της νέας εταιρείας οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν περισσότερους από 1.500.000 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων ενώ από τα καταστήματά της περνούν κάθε χρόνο περισσότερα από 100 εκατ. άτομα.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.