Διονύσης Τσαούσης: ««Eίμαι ένας από εσάς και άφθαρτος!»

Create: 21/05/2019 - 18:08

Θριαμβευτικά είναι τα μηνύματα που καταφθάνουν για την Δημοτική  Παράταξη  «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ» του νυν Δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, ενώ παράλληλα το όνομα που ξεχωρίζει στον Συνδυασμό, είναι αυτό του στενού του συνεργάτη και Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου κ. Διονύση Τσαούση,
Ο καταξιωμένος οδοντίατρος, με την ιδιαίτερη οικογενειακή παράδοση,  αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για την πόλη έχοντας να επιδείξουν ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία σε όλους τους τομείς που έχουν δραστηριοποιηθεί, κυρίως όμως στο χώρο της ιατρικής.

Ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, συνεχίζει σε κάθε γωνιά του Δήμου την περιοδεία του, όπου έχει την ευκαιρία επικοινωνώντας με τον κόσμο να ενημερώνει για τα νέα μεγάλα  στοιχήματα της νέας θητείας του κ. Χριστοδουλόπουλου.

Όπως σημειώνει ο κ. Τσαούσης «ένα από αυτά τ αμεγάλα στοιχήματα, σίγουρα είναι το διυλιστήριο νερού στο φράγμα, που το 2014 το παραλάβαμε και αυτό μισοτελειωμένο. Ήταν μια υγειονομική «βόμβα» κι ένα όργιο σπατάλης. Σε αυτό το έργο πετύχαμε τη διάσωση δημοσίου χρήματος.
Δόθηκαν 22 εκατομμύρια για ένα διυλιστήριο που δεν θα λειτουργούσε ποτέ, αφού εκτός των άλλων δεν είχαν φτιάξει τα έργα σύνδεσης με το δίκτυο και την υδατοδεξαμενή.
Το 2016 εμείς, κατορθώσαμε να το φέρουμε σε σημείο λειτουργίας και για πρώτη φορά, έστω και δοκιμαστικά, να το λειτουργήσουμε.
Τότε, δυστυχώς, αποκαλύφθηκε ένα πρόβλημα μεγαλύτερο κι από το γεγονός Ένα πρόβλημα που, ήδη, απασχολεί τη δικαιοσύνη, την υδροληψία από τον πυθμένα. Είχαν κάνει μελέτη που έπαιρνε νερό από τον πυθμένα και έφερνε στις βρύσες των νοικοκυριών μαγγάνιο και σίδηρο 15 φορές πάνω από το κανονικό.
Με αίσθημα ευθύνης διακόψαμε την λειτουργία, σηκώσαμε τα μανίκια και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ξανασχεδιάζουμε μία βιώσιμη λύση.
Και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι σύντομα θα τρέχει στις βρύσες μας καθαρό νερό!»

Παράλληλα, προβαίνει και τον απολογισμό του πλούσιου έργου της πρώτης  θητείας Χριστοδουλόπουλου, όπου ο κ. Τσαούσης ξεχωρίζει:

«Από το 2014 η Δημοτική Αρχή Χριστοδουλόπουλου έχει δρομολογήσει, 73 δικά της νέα έργα και 4 διαδημοτικά, συνολικού προϋπολογισμού 85 εκατομμυρίων ευρώ.
Από αυτά, τα 48 εκατομμύρια είναι έργα που αφορούν αποκλειστικά στο Δήμο Ήλιδας, έχοντας ολοκληρωθεί περίπου 6 εκατομμύρια, ενώ υλοποιούνται άλλα 12 εκατομμύρια.
Ακόμα 15 εκατομμύρια βρίσκονται στο ταμείο του Δήμου και δημοπρατούνται, ενώ ακολουθούν και άλλα 15 εκατομμύρια με βέβαιες χρηματοδοτήσεις.»

Για το εργοστάσιο απορριμμάτων ο νυν Δήμαρχος ήταν αυτός που υπόγραψε τη σύμβαση κατασκευής του, λύνοντας το γόρδιο δεσμό κράτους-εργολάβου και μελετών.
Από αυτό το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, εξοικονομήσαμε 55 εκατομμύρια ευρώ, προς όφελος των νοικοκυριών της Ηλείας, μειώνοντας την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, που είχαν συμφωνήσει, πριν έρθουμε, αυτοί που σήμερα μας κουνούν το δάχτυλο.

«Σήμερα κατασκευάζουμε 12 σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, σε όλο το Δήμο. Φτιάξαμε πλατείες στο Αγραπιδοχώρι, στα Σαβάλια και στη Ροβιάτα.
Φτιάχνουμε από την αρχή την πλατεία Δημοκρατίας, την πλατεία Ηρώων και την πλατεία Ανεμομύλου.
Φτιάξαμε το έργο αντιστήριξης του οικισμού Ανάληψης.
Αξιοποιήσαμε τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη και μεταφράστηκαν σε έργα οδοποιίας και τεχνικά έργα σε κάθε περιοχή του Δήμου: Στο Περιστέρι, στο Γεράκι, στα Σαβάλια, στο Κρυονέρι, στη Δάφνη, στη Δαφνιώτισσα, στην Κεραμιδιά και σε όλη την Πηνεία, παντού.
 
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ
 
Ανάμεσα στα άλλα, οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής Χριστοδουλόπουλου για τη νέα θητεία της, σύμφωνα με τον κ. Τσαούση είναι:   
«Ξεκινάει σύντομα το μεγάλο έργο ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου Αμαλιάδας με προϋπολογισμό 2.400.000 ευρώ.
Μετά από σαράντα χρόνια ο Ανεμόμυλος και η Καραμαλού, αλλάζουν πρόσωπο. Και βέβαια η αναμόρφωση της παραλίας και η προσέλκυση τουριστών».
Παραλάβαμε το μεγάλο έργο αποχέτευσης και παράκτιας προστασίας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κι είμαστε εμείς, που εγκαταστήσαμε ύδρευση και αποχέτευση στην Κουρούτα, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για τις τουριστικές επενδύσεις που πρέπει να γίνουν.
Κι είμαστε εμείς, που βρήκαμε τα τέσσερα εκατομμύρια, για να ολοκληρώσουμε το έργο. Κι είμαστε εμείς, που βρήκαμε τα χρήματα, για να επανεντάξουμε τις περιοχές Σαβαλίων και Αμπελόκαμπου.
Δημιουργείται νέο δίκτυο αποχέτευσης στα Τσιχλέϊκα και στα Παπακαυκά, με προϋπολογισμό 2.300.000  ευρώ.
Φτιάχνουμε νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης με πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Φωτίζουμε το Δήμο, με τεχνολογία LED, για περισσότερο φως και 60% οικονομία στο ρεύμα.
Μπαίνουμε σε μεγάλα ενεργειακά προγράμματα.
Δημιουργούμε το Κέντρο Πολιτισμού Ήλιδας στις αποθήκες του ΑΣΟ και ξαναζωντανεύουμε τον θερινό κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΑ δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Τέλος ο Διονύσης Τσαούσης, στέλνει το μήνυμα του στους δημότες για την δική του τιμητική υποψηφιότητα:

«Συμπορεύομαι με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, με κεντρικό μου σύνθημα «είμαι ένας από εσάς και άφθαρτος».
Έτσι κατέρχομαι στον εκλογικό στίβο και έτσι προσεγγίζω τους συμπολίτες μου. Άλλωστε, όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτόν τον τόπο.
Διαπιστώνω ότι παρά τις αντιξοότητες, ο Δήμαρχος έχει κάνει αγώνα για τον δήμο μας και την τελευταία πενταετία έχει παραχθεί ιδιαίτερα μεγάλο έργο, δυσανάλογο με τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.
Αυτό το έργο δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στη μέση.
Εγώ είμαι ένας από αυτούς και θα διαθέσω τον εαυτό μου, για να υπηρετήσω με συνέπεια, αυταπάρνηση και αγόγγυστα την πόλη και το όραμα του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου!»

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.