Επανάσταση στον Πύργο: δεν τα θέλουμε τα Πειραματικά!

Create: 15/04/2021 - 19:35

«Επανάσταση» στον Πύργο για τα Πειραματικά. Την ακύρωση της μετατροπής του 1ου Γυμνάσιου και του 4ου Λυκείου Πύργου σε πειραματικά ζήτησαν ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί και γονείς Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολείων τα οποία έχουν προταθεί για να γίνουν πειραματικά στον Πύργο, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κος Τρύφωνας Αθανασόπουλος, όσο και οι εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τάχθηκαν κατά της μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Πύργου και του 4ου Λυκείου Πύργου σε πειραματικά σχολεία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν θα είναι αναβάθμιση, αλλά αντίθετα θα είναι υποβάθμιση για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης στον Πύργο. Για το θέμα αυτό ο Τρύφωνας Αθανασόπουλος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, τόνισε: «Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και γονείς του Πύργου έχουν αναστατωθεί. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς να ρωτήσει κανέναν κυριολεκτικά, με προτροπή του Υπουργείου Παιδείας, πήρε μία απόφαση να ιδρύσει δύο πειραματικά σχολεία στον Πύργο. Εμείς ως ΕΛΜΕ, είχαμε προειδοποιήσει λέγοντας πως θα πρέπει οπωσδήποτε να ερωτηθούν οι σύλλογοι διδασκόντων.

Οι σύλλογοι λοιπόν διδασκόντων αποφάσισαν. Ότι δεν δέχονται να μετατραπούν τα σχολεία τους σε πειραματικά. Και έχουν σοβαρά επιχειρήματα για αυτό. Αυτά τα επιχειρήματα ήρθαμε εδώ να πούμε και μάλιστα ζητήσαμε επειδή είναι αρκετός ο κόσμος, να βγει έξω ο διευθυντής να μας ενημερώσει. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, είμαστε αναγκασμένοι να τον καταγγείλουμε, λέγοντας και το εξής. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας είναι διορισμένος από την κυβέρνηση, οπότε ως διορισμένος θα έπρεπε να έχει και μεγαλύτερη ευαισθησία. Δεν τον εξέλεξε κανένας, δεν είναι εκλεγμένος».

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.