Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: Δωρεάν ίντερνετ και αύξηση ταχύτητας για όλους, σε ολόκληρο το Δήμο Ήλιδας!

Create: 30/05/2019 - 12:56

Δωρεάν ίντερνετ σε ολόκληρο το Δήμο για τη νεολαία και όλους τους πολίτες, φέρνει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με την έναρξη της  επόμενης θητείας του.

Τα Wifi Hot Spots θα εγκατασταθούν σε πολυσύχναστα σημεία της Αμαλιάδας,  συμπληρώνοντας το ασύρματο δίκτυο παροχής δωρεάν internet που ήδη διαθέτει ο Δήμος.
Παράλληλα, εξασφαλίζονται αύξηση ταχύτητας και νέα σημεία πρόσβασης για το Ασύρματο Δίκτυο του Δήμου σε Αμαλιάδα και Πηνεία.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος αγκάλιασαν απ’ την αρχή την λειτουργία του ασυρμάτου δικτύου παροχής δωρεάν internet στους δημότες και στήριξαν την επέκταση του.

Ο Δήμος Ήλιδας διαθέτει Ασύρματο Δίκτυο, το οποίο παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολίτες και επισκέπτες. Η πρόσβαση στο Internet –όπου υπάρχει δίκτυο– είναι ελεύθερη για όλους (χωρίς κωδικό πρόσβασης και χωρίς χρονικό περιορισμό παραμονής), αρκεί βέβαια οι χρήστες να διαθέτουν τα κατάλληλα τερματικά.

Η ταχύτητα σύνδεσης ανά χρήστη είναι ελεγχόμενη, προκειμένου να υπάρχει η βέλτιστη αξιοποίηση του δικτύου και εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων  χρηστών.    

Το ασύρματο δίκτυο ελέγχεται από κατάλληλο λογισμικό ώστε να γίνεται ορθή χρήση του εύρους ζώνης του δικτύου, έλεγχος της ταχύτητας ανά χρήστη, έκδοση αναφορών/στατιστικών, προβολή κατάστασης δικτύου σε πραγματικό χρόνο κ.α.
Το δίκτυο περιλαμβάνει  2 Κεντρικά Σημεία Διαχείρισης τα οποία βρίσκονται στο Δημαρχείο Αμαλιάδας και στο Δημαρχείο του Πρώην Δήμου Πηνείας, 3 Σταθμούς Αναμετάδοσης και Σταθμούς Βάσης σε κεντρικά σημεία στα περισσότερα χωριά του Πρώην Δήμου Πηνείας καθώς και σε χωριά της Αμαλιάδας (συνολικά 35 σταθμοί). Το ασύρματο δίκτυο τροφοδοτείτε από 2 ADSL γραμμές ταχύτητας 24 Mbps στο Σιμόπουλο και 1 VDSL 50Mbps στην Αμαλιάδα.
Προκειμένου ο Δήμος Ήλιδας να αντιμετωπίσει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε ταχύτητα του δικτύου, πρόσφατα ενίσχυσε την ταχύτητα του δικτύου με μία επιπλέον γραμμή VDSL50Mbps για το υποδίκτυο της Πηνείας.
Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν εγκατασταθεί τουλάχιστον 15 νέοι κόμβοι σε Φραγκαπήδημα, Κουρούτα, Κρυονέρι, Περιστέρι, Αυγείο, Καλύβια, Γαλούπι, Σώστι, Λουκά, Κέντρο, Πρινάρι, Δαφνιώτισσα, Κεραμιδιά, Σκλίβα (2η Κεραία).

Ο ενεργός εξοπλισμός του ασυρμάτου δικτύου είναι εγκατεστημένος σε 19 σημεία της Δημοτικής Ενότητας Πηνείας, σε 11 πρώην κοινότητες του Δήμου Ήλιδας και σε 5 σημεία στην Αμαλιάδα, τα οποία είναι ακόλουθα σημεία του δήμου:

1)    Αμαλιάδα – Δημαρχείο
2)    Αμαλιάδα – Ραδιοφωνικός Σταθμός
3)    Αμαλιάδα – Καρακάνδειο Πλατείας Καλίτσα
4)    Παραλία Παλούκι
5)    Αμαλιάδα – Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.