Ηλεία: Ακατάλληλο βγήκε το Γυμνάσιο Ανδραβίδας μετά το σεισμό των 4,4 Ρίχτερ

Create: 22/05/2019 - 19:27

Οι πρώτες σοβαρές επιπτώσεις από την συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα, άρχισαν να εμφανίζονται στην περιοχή της Ανδραβίδας. Όπως έγινε γνωστό, μετά τον χθεσινό σεισμό των 4,4 ρίχτερ, εντοπίστηκε σοβαρό πρόβλημα τόσο στην τοιχοποιία όσο και στις κολώνες του Γυμνασίου της πόλης. Το συγκεκριμένο κτίριο αδυνατεί πλέον να φιλοξενήσει μαθητές, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις εκλογές, λόγω επικινδυνότητας.
Ο διευθυντής γυμνασίου Ανδραβίδας Θεόδωρος Λαμπρόπουλος τόνισε ότι την Δευτέρα με τους πρώτους σεισμούς, ήρθαν μηχανικοί του δήμου και της κτηματικής υπηρεσίας από την Αθήνα. Τότε είχαν εντοπιστεί κάποιες μικρές ρωγμές, όμως ο προχθεσινός σεισμός τον 4,4 Ρίχτερ διόγκωσε το πρόβλημα, "χτυπώντας" και κολώνες.
Η συνεχόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει διαταράξει σοβαρά την ομαλή λειτουργία της πόλης και την ηρεμία των κατοίκων. Στην Ανδραβίδα βρέθηκε χθές ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, συμμετέχοντας σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Ηλείας, που συγκάλεσε στην Ανδραβίδα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, με την συμμετοχή και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.
Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο μηχανικών από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών επισκέπτεται από χθες την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.
Επίσης, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά τα σχολεία των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα των παιδιών που πρόκειται να δώσουν πανελλήνιες σε σχέση με την αναστάτωση που προκαλείται εξαιτίας των σεισμών και εξετάζεται η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργείου Παιδείας.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθίμιος Λέκκας ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται και ζήτησε από τους κατοίκους να ακολουθούν τις γνωστές σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγίες της συντεταγμένης Πολιτείας.
Τέλος, έπειτα από έγγραφο του Δήμαρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε πλέον, να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ολόκληρος ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.