Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλα τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ - Όχι ακόμα η Α1

Create: 11/03/2020 - 18:20

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ, αποφασίστηκε η αναστολή της διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ, εκτός της Basket League - σύντομα αναμένεται να γίνει και σ' αυτή - λόγω κορωνοϊού. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πήρε έκτακτα μέτρα λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε, αναστέλλεται η διεξαγωγή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, δηλαδή πλην της Basket League που διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ, μέχρι νεωτέρας

Η εξέλιξη ήταν… αναπόφευκτη, από τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί το κλείσιμο όλων των κλειστών γυμναστηρίων. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, ανάλογη απόφαση φαίνεται πως θα πάρει και ο ΕΣΑΚΕ, για την προσεχή αγωνιστική της Α1.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

“Οι εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις τοπικών φορέων για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων, που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, οδηγούν την ΕΟΚ στην απόφαση να αναστείλει την διεξαγωγή όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, δηλαδή πλην της Basket League που διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ, μέχρι νεωτέρας.

Η κατάσταση θα εκτιμάται καθημερινά, σε επαφή και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν καινούργιες ανακοινώσεις.”

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.