Τρέμουν οικονομικό κραχ οι Ακαδημίες ποδοσφαίρου

Create: 11/01/2021 - 13:53

Προ των πυλών η ακύρωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της σεζόν 2020-2021.
Η πανδημία του κορονοϊού μοιάζει αξεπέραστο εμπόδιο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που είχε κάνει η ΕΠΣ Αχαΐας, αν τα πρωταθλήματα ξεκινούσαν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, τότε υπήρχε τρόπος να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα μέχρι τον Ιούνιο παίζοντας Τετάρτη - Κυριακή, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί η έγκριση ούτε καν για προπονήσεις. Μοναδική προϋπόθεση να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και να ολοκληρωθούν είναι να αλλάξει η προκήρυξη με εντολή ΕΠΟ και να μην γίνονται τεστ κορονοϊού, κάτι που μοιάζει απίθανο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι τη 1η Νοεμβρίου 2020 παίχθηκε ποδόσφαιρο μόλις 84 ημέρες και μάλλον δεν πρόκειται να δούμε άλλο ποδόσφαιρο μέσα στη χρονιά.
Τα πρωταθλήματα διακόπηκαν από την 1η Νοεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα
Σε επιφυλακή και αναταραχή βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ακαδημιών ποδοσφαίρου, οι οποίοι βλέπουν να ανοίγουν τα σχολεία, όχι όμως να δίνεται το πράσινο φως για την έναρξη των προπονήσεων των μικρών αθλητών, οι οποίοι έχουν σταματήσει κάθε δραστηριότητα από τον περασμένο Νοέμβριο. Τεράστια η οικονομική ζημιά και για τον συγκεκριμένο κλάδο, ειδικά αν χαθεί ολόκληρη η σεζόν.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.