Άνδρας έμενε για τρείς μήνες σε αεροδρόμιο γιατί... φοβόταν να πάει σπίτι του λόγω του κορωνοϊού

Create: 18/01/2021 - 22:00

Εικόνες παρόμοιες με την ταινία «Τhe Terminal» με τον Τομ Χανκς έζησε ένας άνδρας στις ΗΠΑ ο οποίος έμενε για 3 μήνες στο αεροδρόμιο του Σικάγο διότι φοβόταν να πάει στο σπίτι του στο Λος Άντζελες λόγω του κορωνοϊού.  

O 36χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένο χώρο αεροδρομίου- που αποτελεί κακούργημα- και για κλοπή.

O Aditya Singh, σύμφωνα με τον Guardian, έφτασε στο αεροδρόμιο O’Hare με πτήση από το Λος Άντζελες στις 19 Οκτωβρίου. Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, το απόγευμα του Σαββάτου (16/1), δύο εργαζόμενοι της United Airlines προσέγγισαν τον 36χρονο και ζήτησαν να δουν την ταυτότητά του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, εκείνος φέρεται να τους έδειξε μία κάρτα του αεροδρομίου, ο κάτοχος της οποίας- ένας υπεύθυνος λειτουργίας του αεροδρομίου- είχε δηλώσει πως την έχασε στις 26 Οκτωβρίου. Οι υπάλληλοι της United Airlines ενημέρωσαν την ασφάλεια του αεροδρομίου για το περιστατικό και ο 36χρονος συνελήφθη. 

Επιβάτες έδιναν τρόφιμα στον Aditya Singh και «φοβόταν να πάει σπίτι, λόγω του κορωνοϊού», σύμφωνα με την δικογραφία. Ο 36χρονος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, έχει μάστερ στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, είναι άνεργος και μένει με συγκατοίκους στο Όραντζ του Λος Άντζελες.

«Το δικαστήριο θεωρεί αυτά τα δεδομένα και τις συνθήκες αρκετά σοκαριστικές για τη φερόμενη περίοδο που συνέβησαν», είπε η δικαστής. «Το να βρίσκεται σε προστατευόμενο τμήμα του αεροδρομίου με ψεύτικη κάρτα, με βάση την ανάγκη τα αεροδρόμια να είναι απολύτως ασφαλή, προκειμένου οι άνθρωποι να νιώθουν ασφαλείς για να ταξιδέψουν, θεωρώ ότι αυτές τις φερόμενες ενέργειες τον καθιστούν κίνδυνο για την κοινότητα», συμπλήρωσε.

Man found living in Chicago airport for three months 'due to fear of Covid' https://t.co/L5mCm2sZNn
— Guardian news (@guardiannews) January 18, 2021

Για τον 36χρονο Aditya Singh που κατηγορείται για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένο χώρο αεροδρομίου- που αποτελεί κακούργημα- και για κλοπή ορίστηκε εγγύηση στα 1.000 δολάρια. Αν την καταβάλει και αφεθεί ελεύθερος, του απαγορεύεται να μπει στο αεροδρόμιο.

Η υπηρεσία αεροπορίας του Σικάγο σε ανακοίνωση επισημαίνει ότι υψηλότερη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των αεροδρομίων, αλλά σημειώνει ότι ο 36χρονος δεν αποτελούσε κίνδυνο. «Παρότι αυτό το συμβάν παραμένει υπό διερεύνηση, μπορέσαμε να καθορίσουμε ότι αυτός ο κύριος δεν αποτελούσε κίνδυνο ασφαλείας για το αεροδρόμιο ή τους ταξιδιώτες. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου στην εξονυχιστική έρευνα για το θέμα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.