Πόσα λεφτά έβγαλε το Βρετανικό παλάτι, εξαιτίας της Μέγκαν Μαρκλ

Create: 26/06/2019 - 12:50

Η Μέγκαν Μαρκλ και το βασιλικό μωρό Αρτσι τράβηξαν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, σε υπερβολικό βαθμό, και βοήθησαν επίσης να φέρουν στα κρατικά ταμεία της Βρετανίας ακόμη ένα επιπλέον εκατ. λίρες, λόγω του αυξημένου τουρισμού.

 

Εκπρόσωπος του Royal Collection Trust επιβεβαίωσε σήμερα την αύξηση του αριθμού επισκεπτών στην κάστρο των Γουίνδσορ κατά το τελευταίο έτος, παρόλο που τα ακριβή στοιχεία δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει. «Η αύξηση των επισκεπτών θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως το αυξημένο ενδιαφέρον μετά το βασιλικό γάμο, την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού λόγω της αδύναμης λίρας και του ζεστού περσινού καλοκαιριού». Η φετινή έκθεση του Sovereign Grant αποκάλυψε ότι το βασιλικό νοικοκυριό κέρδισε περίπου 6,9 εκατ. λίρες από τον τουρισμό κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, που γεννήθηκε ο γιος της Μέγκαν Μαρκλ, Αρτσι.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έγιναν πολλές βασιλικές γεννήσεις, βαπτίσεις και γάμοι, ενώ την ίδια ώρα αυξήθηκαν οι επισκέψεις στις βασιλικές κατοικίες. Τα δύο γεγονότα φαίνεται να συνδέονται. Και οι αυξημένες επισκέψεις έφεραν αύξηση χρημάτων της βασιλικής οικογένειας.

Από τα έσοδα από τα εισιτήρια στις βασιλικές κατοικίες μπήκαν στα ταμεία της βασιλικής οικογένειας 6,9 εκατ. λίρες. Τον προηγούμενο χρόνο τα έσοδα έφθασαν τα 6 εκατ. λίρες. Αυτό το 1 εκατ. λίρες κατά το οποίο αυξήθηκαν τα έσοδα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας τον περασμένο χρόνο πιστώνονται στην Μέγκαν Μαρκλ! 

Και αυτό γιατί μόνο τον τελευταίο χρόνο 1,5 εκατ. άτομα επισκέφθηκαν το κάστρο των Γουίνδσορ. Ενώ, μετά το γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ τον περασμένο Μάιο τστο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Γουίνδσορ, τα ρούχα τους εκτέθηκαν στο Κάστρο για αρκετούς μήνες. Και συνέχισαν να κόβονται εισιτήρια...  Η έκθεση συνεχίστηκε πρόσφατα στο παλάτι Holyrood στη Σκωτία. Ακολούθησε ο γάμος της πριγκίπισσας Ευγενίας και του Τζαν Μπουκσμπανγκ τον περασμένο Οκτώβριο και εν συνεχεία η έκθεση των ρούχων τους στο κάστορ Γουίνδσορ.

 

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι επίσης ανοικτό στους επισκέπτες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.