Το 5μελές Εφετείο κατά της πολύμηνης ομηρίας Δ. Μάλλιαρη και 10 ακόμη αιρετών! Η δίκη στις 21 Φεβρουαρίου

Create: 29/01/2020 - 13:14

Σε διακοπή και όχι σε αναβολή οδηγήθηκε τελικά η σημερινή ακροαματική διαδικασία στο 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, που αφορούσε στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης που πρωτόδικα με την κατηγορία της απιστίας, καταδικάστηκαν 11 αιρετοί του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που επιταχύνει την τελεσιδικία της υπόθεσης και την απονομή της δικαιοσύνης γεγονός που ενδέχεται να ανοίξει ο δρόμος  για την πολιτική και ηθική δικαίωση του υποψήφιου Δημάρχου Διονύση Μάλλιαρη, ο οποίος παραμένει με βάση την πρωτόδικη απόφαση σε μια ιδιότυπη πολιτική ομηρία, αφού αδυνατεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στο Δημοτικό Συμβούλιο ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.     

Η υπόθεση μέσω της διακοπής της σημερινής δίκης, προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 21 Φεβρουαρίου 2020, με τον κ. Διονύση Μάλλιαρη, να δηλώνει ικανοποιημένος με την διακοπή, αφού σε περίπτωση αναβολής της δίκης ο προσδιορισμός της θα καθυστερούσε επί πολλούς μήνες.

Θυμίζουμε ότι σε πρώτο βαθμό, είχαν καταδικαστεί σε  πέντε χρόνια φυλάκισης με αναστολή και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, για μια υπόθεση που αφορούσε το 2013, ο υποψήφιος Δήμαρχος  Ανδραβίδας-Κυλλήνης Διονύσης Μάλλιαρης και άλλοι αιρετοί του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η δίωξη εναντίον τους ασκήθηκε με αφορμή απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο του 2013, για αναστολή είσπραξης των ανταποδοτικών τελών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, από 79 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενώ οι εκλεγμένοι ήταν αρμόδιοι για το προσδιορισμό και την είσπραξη των δημοτικών τελών και προστίμων.

Πρωτόδικα οι 14 κατηγορούμενοι στις απολογίες τους είχαν υποστηρίξει ότι «παγιδεύτηκαν» από την τότε πλειοψηφία και τον τότε Δήμαρχο, αφού η εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, έγινε αρχικά με την μορφή της ενημέρωσης.

Ανέφεραν ακόμα ότι δεν είχαν καμία εισήγηση στα χέρια τους και ψήφισαν υπό την ασφυκτική πίεση δεκάδων επιχειρηματιών που βρίσκονταν στην αίθουσα του συμβουλίου και ότι η πρόταση που ψήφισαν, θα έδινε αναστολή είσπραξης για μια μόνο εβδομάδα, μέχρι η αρμόδια Επιτροπή του Δήμου να εξετάσει το ζήτημα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι πρόκειται για μια υπόθεση που σε τελική ανάλυση δεν αφορούσε οικονομική ζημία του Δήμου και ούτε επλήττοντο  τα συμφέροντα των δημοτών, παράλληλα δε, δεν υφίστατο, κατ’ ουσία, ζήτημα απιστίας ή απάτης για ίδιο όφελος.

 

 

 

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.