Αίγιο: Μεταμέλεια δήλωσε ο 28χρονος οδηγός – «Συγγνώμη, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου»

Create: 27/08/2019 - 21:40
  • «Μια συγγνώμη δεν απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο», προσθέτει ο δικηγόρος του 28χρονου
  • «Παρακολουθείται από ψυχιάτρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι υπό φαρμακευτική αγωγή», αποκαλύπτει
  • Σοκαρισμένη και η 20χρονη συνοδηγός

Ο δικηγόρος του 28χρονου οδηγού, Ιωάννης Σαμέλης, εξέφρασε σήμερα (27/8) μία «τεράστια συγγνώμη» από την πλευρά του εντολέα του, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε μία 67χρονη γιαγιά και το ενός έτους εγγόνι της στο Αίγιο.

«Μια συγγνώμη δεν απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο», προσθέτει ο δικηγόρος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κακή ψυχολογική κατάσταση του έφεδρου αξιωματικού.

«Παρακολουθείται από ψυχιάτρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι υπό φαρμακευτική αγωγή», αποκαλύπτει μιλώντας στο star.gr.

«Η ουσία είναι ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου»

Ο δικηγόρος του 28χρονου χαρακτήρισε κινηματογραφικό σενάριο την απόπειρα να προσπαθήσει να διαφύγει ο εντολέας του μέσω θαλάσσης, αποδίδοντας την ενέργειά του να πέσει στη θάλασσα στο σοκ το οποίο είχε υποστεί μετά το τροχαίο.

Ερωτηθείς για το αν ο εντολέας του έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα κι αν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, απάντησε ότι οι αιματολογικές εξετάσεις θα δείξουν την αλήθεια, ενώ από τις εκθέσεις της Τροχαίας θα φανεί αν έτρεχε και αν η ταχύτητα που είχε ήταν μεγαλύτερη του επιτρεπτού ορίου.

«Η ουσία είναι ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και χτύπησε τους δυστυχείς, το βρέφος και τη γιαγιά του» υπογραμμίζει, αναφέροντας ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες του δυστυχήματος μένει να αποσαφηνιστούν.

Σοκαρισμένη και η 20χρονη συνοδηγός

«Μίλησα μαζί της όσο ήταν εφικτό. Είναι σε κατάσταση ψυχικού σοκ. Είναι μία νέα κοπέλα, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, δεν μπορεί να συνεισφέρει με κάποιες λεπτομέρειες περισσότερο από όσα έχει καταθέσει στην Τροχαία» σημειώνει ο κ. Σαμέλης.

Ο δικηγόρος περιγράφει ότι η μητέρα του 28χρονου του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπιση του γιου της. «Είναι ένα σοβαρό παιδί, καπετάνιος είναι, με καθαρό ποινικό μητρώο, δεν είναι εγκληματίας. Ήταν η κακιά στιγμή», σημείωσε.

Σε δραματική κατάσταση οι γονείς του 28χρονου

«Οι γονείς του 28χρονου είναι σε δραματική κατάσταση», επισημαίνει ο δικηγόρος. «Η μητέρα του πήγε στον τόπο του δυστυχήματος να συνοδεύσει τα θύματα με το ασθενοφόρο κι εκεί διαπίστωσε ότι είχαν καταλήξει. Και η μητέρα παρακολουθείται με τον γιατρό», λέει ο κ. Σαμέλης, αναφέροντας πως ο πατέρας του 28χρονου βρίσκεται στο εξωτερικό.

«Προσπάθειά μας θα είναι όσο γίνεται να βρεθούμε στο πλευρό αυτών των πονεμένων ανθρώπων. Ένα σπίτι έκλεισε κι ένα άλλο είναι σε δραματική κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση υπάρχουν μόνο πονεμένοι» κατέληξε.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.