Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή στη Βουλή για την ενίσχυση των προνοιακών ιδρυμάτων της Αχαΐας

Create: 10/04/2020 - 11:10

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενίσχυση των προνοιακών ιδρυμάτων της Αχαΐας με εξειδικευμένο προσωπικό. 

 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

 

«Τα προνοιακά ιδρύματα (φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, γηροκομεία και ορφανοτροφεία) της Αχαΐας έχουν αποδείξει -επί σειρά ετών- το πλούσιο και αδιαμφισβήτητο κοινωνικό τους έργο, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα, που καθιστούν δύσκολο το έργο τους και προβληματική τη λειτουργία τους. 

 

Τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού -που έλαβε πρώτα από όλους η Ελληνική κυβέρνηση- ενέτειναν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στη λειτουργία των προνοιακών ιδρυμάτων, αφού πλέον η προσωρινή πρόσβαση στους εθελοντές καθίσταται αδύνατη και το μόνιμο προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες. 

 

Οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού είναι δύσκολες και  ο καθημερινός αγώνας τους απαιτητικός και πολυεπίπεδος, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες που είναι απαραίτητο να τηρούνται απαρέγκλιτα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας των τροφίμων και των εργαζομένων. 

 

Η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οι ευθύνες του προσωπικού των προνοιακών ιδρυμάτων αυξάνουν καθημερινά, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ικανός αριθμός προσωπικού για την πιθανή αναπλήρωση του. 

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι μια ενδεχόμενη εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού εντός των συγκεκριμένων χώρων, είναι πολύ πιθανό να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, 

 

Συνεπώς, η ενίσχυση των υπό κρατικό έλεγχο προνοιακών ιδρυμάτων (φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, γηροκομείων και ορφανοτροφείων) με εξειδικευμένο προσωπικό είναι καθοριστικής σημασίας». 

 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:  α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την ενίσχυση των προνοιακών ιδρυμάτων της Αχαΐας με εξειδικευμένο προσωπικό και β) ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των ανωτέρω ενεργειών; 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:

 

 

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.