Καιρός: 6.650 κεραυνοί έπεσαν έως τις 14:00! Το ψυχρό μέτωπο κινείται ανατολικά

Create: 04/11/2019 - 20:30

Το ψυχρό μέτωπο που τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 4/11 εκτείνεται από τη Σερβία έως τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και το οποίο είναι υπεύθυνο για τις βροχές και τις καταιγίδες που εκδηλώνονται στη χώρα μας, έχει δώσει έως τις 14:00 σχεδόν 6.700 κεραυνούς, 3.500 εκ των οποίων εντός της Ελληνικής επικράτειας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών που καταγράφηκαν έως τις 14:00 από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ».

Κατά τα λοιπά, το ψυχρό μέτωπο κινείται προς τα ανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει τις αμέσως επόμενες ώρες το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ήδη με το πέρασμά της η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην Πατρών – Πύργου που έκλεισε μετά από πτώσεις δέντρων. Διακοπές ρεύματος έγιναν και στην Πάτρα.

Με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ να είναι και σήμερα σε ισχύ οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με το meteo.gr για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.

Οι βροχές που εκδηλώνονται κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.Έντονες βροχοπτώσεις στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος, από το πέρασμα της μετωπικής διαταραχής, όπως καταγράφεται στα μετεωρολογικά της @EMY_HNMS. Το σύστημα όπως κινείται ανατολικά είναι πιθανόν να επηρεάσει και την Αττική τις πρώτες απογευματινές ώρες. ,

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

 

Προβολή εικόνας στο Twitter

 

Με τη χρήση περιοχικών προγνωστικών μοντέλων υψηλής ανάλυσης, είμαστε σε θέση να προβλέψουμε με αυξημένη ακρίβεια και λεπτομέρεια τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο καθώς και την ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας. Στους χάρτες που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού έως το βράδυ της Δευτέρας, όπως προβλέπεται από το μοντέλο BOLAM, και η ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα ΕΡΜΗΣ.

Πηγή: Meteo.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.