Καλάβρυτα: Ραγδαίες εξελίξεις, σπεύδει ο ΕΟΔΥ για ιχνηλάτηση μετά τα 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Καλλιμανοπούλειο

Create: 10/01/2021 - 14:33

Σε συναγερμό βρίσκονται πλεον τοπικές υγειονομικές αρχές Δήμος και Περιφέρεια ενώ ο ΕΟΔΥ ξεκινά αύριο ιχνηλάτηση κρουσμάρτων καθώς η κατάσταση στο χώρο του Καλλιμανοπούλειου ιδρύματος στα Καλάβρυτα κρίνεται πλέον διαίτερα σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και κατά τους μοριακούς ελέγχους, η πλειοψηφία των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν θετικά την Παρασκευή στα Rapid Test αλλά και πολλά αρνητικα αρχικα δείγματα θετικοποιούνται. Με βαση τα αποτελέσματά από την εξέταση στο εργαστήριο στο ΠΓΝΠ Πατρών στα 107 δείγματα που έλαβε χθες ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, έως αυτή την ώρα έχει ελεγχθεί το 95% των δειγμάτων από τροφίμους και νοσηλευτικό προσωπικό και έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα θετικά, 13 σε τροφιμους και 13 ας εργαζόμενους. Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα αρχικά ήταν 11, 7 τρόφιμοι και 4 εργαζομενοι.

Εν αναμονή της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων από τους μοριακούς ελέγχους του ΕΟΔΥ, νωρίτερα το Patra News μετέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις κατά τη διάρκεια των νέων Rapid Test νωρίτερα σήμερα Κυριακή το πρωί, βρέθηκαν και ορισμένα επιπλκέον θετικά δείγματα (μικρός αριθμός) μεταξύ των τροφίμων της μονάδας (δομή της Μητρόπολης) μη εξυπηρετούμενων χρονίως πασχόντων. Στο μεταξύ, σε ελέγχους rapid test που έγιναν νωρίτερα την Κυριακή στην Κλειτορία εντοπίστηκαν δύο ακόμη θετικά κρούσματα, σχετιζόμενα με εργαζόμενο στη δομή.

Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΔΥ στα Καλάβρυτα αναμένεται να ενσωματωθούν από αύριο στο ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ γι αυτό και σήμερα στην Αχαϊα ανακοινώθηκαν μόλις δύο νέα κρούσματα.   

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα θετικά κρούσματα μεταξύ των τροφίμων παραμένουν σε απομόνωση εντός της δομής και είναι ασυμπτωματικά. Το ίδιο, ασυμπτωματικοί, είναι και οι εργαζόμενοι.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.