ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΑΣ: Όχι στην απεργία της Τρίτης 24/9

Create: 21/09/2019 - 10:00

Από την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) εξαγγέλθηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών για τις 24-9 2019 ημέρα Τρίτη, από ώρα 00:00 έως ώρα 23:59, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για αντιεργατικά μέτρα, κ.λπ..

«Ανταπαντώντας σας ενημερώνουμε κατ’ αρχάς ότι:

α) Τα ΚΤΕΛ ΑΕ και ΚΤΕΛ δεν απεργούν. 

β) Όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά από τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, οι οποίοι αποτελούν το 90% περίπου των εργαζομένων. 

 

Οι ισχυρισμοί της ΟΣΜΕ για αντιεργατική πολιτική της Κυβέρνησης στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων, κ.λπ. δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και δεν αγγίζουν τα ΚΤΕΛ και τις Διοικήσεις τους, οι οποίες μαζί με τους εργαζόμενους σε κλίμα εργασιακής ειρήνης κατάφεραν να διατηρήσουν τις συγκοινωνίες που διενεργούν σε όλη τη χώρα σε υψηλά επίπεδα.

Ειδικά επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι των ΚΤΕΛ είναι από τους καλύτερα αμειβόμενους στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν θιγεί κεκτημένα δικαιώματα, παρ’ ότι οι επιχειρήσεις μας ΔΕΝ επιδοτούνται από το Κράτος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα λειτουργίας των ΚΤΕΛ και λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση, την οποία βιώνουν όλοι οι Έλληνες, η Ομοσπονδία μας από το έτος 2010 διατήρησε το κόμιστρο στα ίδια επίπεδα, με εξαίρεση τον ΦΠΑ που τον επιβάλλει το Κράτος.

 

Παρακαλούμε τα Μέσα Ενημέρωσης, για την απρόσκοπτη μετακίνηση των επιβατών, να ανακοινώσουν ότι τα ΚΤΕΛ δεν απεργούν και τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα διεξαχθούν κανονικά. 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.