Πάτρα: Ανατίναξαν το ΑΤΜ στο σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλου στην Οβρυά. Με καλάσνικοφ οι δράστες

Create: 24/01/2020 - 09:34

Με την μέθοδο της διοχέτευσης αερίου, άγνωστοι δράστες ανατίναξαν σήμερα τα ξημερώματα, το ΑΤΜ στο σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλου στην Οβρυά. Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης καταστράφηκε, ενώ ι κασετίνες με τα χρήματα πετάχτηκαν έξω και οι δράστες αφού τα μάζεψαν, εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία που ειδοποιήθηκε από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και το όχημα που χρησιμοποίησαν ήταν μάρκας opel astra. Φαίνεται οτι ο ένας κρατούσε "καλάσνικοφ". Αστυνομικοί έστησαν μπλόκα ενεργώντας ελέγχους σε οχήματα σε όλα τα σημεία απ’ όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι δράστες.

Σαφή εικόνα για τον αριθμό των δραστών, τον τρόπο δράσης τους αλλά και την κατεύθυνση διαφυγής τους, οι αστυνομικοί θα έχουν μόλις επεξεργαστούν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα που είναι εγκατεστημένο στο κατάστημα. Μάλιστα μία από τις κάμερες του καταστήματος βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα από το ΑΤΜ και είναι βέβαιο οτι έχει καταγράψει τις κινήσεις τους.

Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό το οποίο κατάφεραν να αποκομίσουν οι δράστες. Έχουν όμως ήδη ξεκινήσει οι έρευνες σε συνεργασία με την Τράπεζα.

Χτύπημα σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος της Οβρυάς είχε πραγματοποιηθεί και στα ξημερώματα της 23ης Μαΐου του 2018. Τότε οι δράστες είχαν βάλει πάλι στόχο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται εκτός Σούπερ Μαρκετ  "Ανδρικόπουλος" και με τη μέθοδο της διοχέτευσης αερίου προκάλεσαν έκρηξη για να αρπάξουν την κασετίνα με τα μετρητά. Τότε όμως δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα, παρά μόνο να προκαλέσουν υλικές ζημιές

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.