Πάτρα: Ιερέας ο πυρπολητής των καρναβαλικών στοιχείων - Συνελήφθη χθες τη νύχτα ενώ προσπαθούσε να κάψει μπάστακα

Create: 22/01/2020 - 09:51

Τελικά, η αίσθηση που είχαν οι Αρχές πως δεν επρόκειτο για μια παιδαριώδη ενέργεια αλλά για αντίδραση με υπόβαθρο που ανάγεται σε επίπεδα του αντικαρναβαλικού μένους, εξαιτίας της σύνδεσης που παλιότερα γινόταν σε θρησκόληπτους κύκλους μεταξύ καρναβαλικών στοιχείων και παγανιστικών ειδώλων, αποδείχτηκε πραγματική.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν χθες αργά το βράδυ, έναν άνδρα περίπου 40 ετών, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα φέρεται να είχε βάλει φωτιά σε έναν μπάστακα στην περιοχή του Ακταίου. Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ και άμεσα η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και έσβησε τη φωτιά. Ο άνδρας που συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ιερέας στο Αίγιο, που διαμένει στην Πάτρα.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΦΟΔΟΣ

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, φαίνεται να κατεβαίνει επιβάτης του οχήματος και να περιλούζει καρναβαλικό μπάστακα με υγρό, εύφλεκτο προφανώς, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά. Εικόνα που κατά τους αστυνομικούς παραπέμπει σαφώς σε προσχεδιασμένη ενέργεια και όχι σε μια αυθόρμητη κίνηση αντιδραστικών ή αντισυστημικών πυρήνων, που άλλωστε δεν συνηθίζουν τέτοιου είδους στοχοποιήσεις. Αξιοσημείωτο είναι πως προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται οι υποψίες και μελών της δημοτικής αρχής της Πάτρας, οι οποίοι σε χθεσινές κατ' ιδίαν συζητήσεις τους στην πλειοψηφία τους προέβαλαν την άποψη ότι οι βανδαλισμοί δεν ήταν τυχαίοι, αλλά αποτέλεσαν προϊόν σκόπιμης και στοχευμένης ενέργειας με αποδέκτες μηνυμάτων.

Πάντως καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας παρέμεινε αμείωτο το ενδιαφέρον και οι εκκλήσεις δημοτικών παραγόντων προς την τοπική ΕΛΑΣ σε μια προσπάθεια να ξετυλιχθεί το κουβάρι του μυστηρίου και να ανακαλυφθούν οι δράστες.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Από τη φωτιά που προκλήθηκε στον καρναβαλικό μπάστακα που είχε τοποθετηθεί μπροστά από το Δημαρχείο κινδύνεψε και το κτίριο που λίγο έλειψε να βρεθεί σε πύρινο κλοιό, αφού μάλιστα η φωτιά ήταν σε απόσταση εκατοστών τόσο από την ξύλινη πόρτα, όσο και στα ξύλινα παράθυρα στο πάνω μέρος. Ηταν όμως ευτύχημα που το συμβάν αντελήφθη εργαζόμενη, η οποία αντέδρασε άμεσα ειδοποιώντας την πυροσβεστική με αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει προτού επεκταθεί.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Εκείνο που έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη απορία είναι το γεγονός ότι ο δράστης ή οι δράστες πραγματοποίησαν το τρίτο και τελευταίο χτύπημά τους, στον καρναβαλικό μπάστακα στην Παντανάσσης και Υψηλάντου, στις 7:30 π.μ. Γεγονός που σημαίνει ότι αδιαφόρησαν ακόμα και για το αν γίνουν αντιληπτοί δεδομένου ότι ήταν ώρα που αρχίζει η κίνηση στην πόλη, ιδίως στη συγκεκριμένη περιοχή που είναι και πεζόδρομος και δεκάδες Πατρινοί κατεβαίνουν καθημερινά προς το κέντρο της πόλης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή της Πάτρας κατήγγειλε τους βανδάλους, τονίζοντας: «Για μια ακόμα φορά προσπαθούν να καταστρέψουν ό,τι όμορφο πάει να γίνει στην πόλη. Το ίδιο είχε γίνει με τα κοινόχρηστα ποδήλατα και σταθμούς ποδηλάτων, το ίδιο είχε γίνει με τις χριστουγεννιάτικες μπάλες στην πλατεία Τριών Συμμάχων και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Και το ίδιο έγινε και με τους μπάστακες».

Αγέρωχο ήταν το μήνυμα που δημοσιοποίησε, μέσω της προσωπικού της λογαριασμού στο φέισμπουκ, μόλις λίγα λεπτά μετά τα τρία συμβάντα, η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Ηρα Κουρή. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εμείς στα καμένα μυαλά απαντάμε ΕΤΣΙ: Σιγά μην φοβηθώ... Την Καλημέρα μου!».

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.