ΠΑΤΡΑ: Ιδού ο επιχειρηματίας που θα αναλάβει τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το νέο λιμάνι

Create: 08/01/2020 - 13:01

 

Μήλον την έριδος μεταξύ επιχειρηματιών έχει καταστεί το νέο λιμάνι της Πάτρας, για πρώτη φορά μετά την παράδοσή του προς χρήση.

Και αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού συνδέεται με την ζωτική σύνδεσή του με το φυσικό αέριο. Θυμίζουμε ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο και ο ερχομός του στην Πάτρα θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος POSEIDON MED II στο οποίο συμμετέχουν -εκτός της Πάτρας- τα λιμάνια του Πειραιά, του Ηρακλείου, της Ηγουμενίτσας, της Βενετίας και της Λεμεσού.

Ήδη το λιμάνι και η διανομή του φυσικού αερίου έχει μπει στο στόχαστρο τόσο των μεγάλων επιχειρηματικών κολοσσών της χώρας, όσο και των Κινέζων επιχειρηματιών. Μάλιστα αποτέλεσε θέμα των συζητήσεων που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο επίσημο ταξίδι του στην Κίνα.

Όπως φαίνεται πάντως επικρατέστερος για να αναλάβει το έργο αυτό, είναι ο πασίγνωστος έλληνας επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε συνεργασία με Κινεζικούς κολοσσούς. Πρόκειται για τον επιχειρηματία, που δεν έχει εμπλοκή στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ελευσίνας, εκεί δηλαδή όπου δραστηριοποιούνται οι κ.κ. Κοπελούζος και Βαρδινογιάννης αντίστοιχα. 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.