Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής παραλιακού ποδηλατόδρομου

Create: 17/09/2020 - 08:15

Ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή του παραλιακού ποδηλατόδρομου της Πάτρας. Προσοχή συστήνουν από το Δήμο, καθώς στα τμήματα που εκτελούνται οι εργασίες θα συνυπάρχουν για αρκετό διάστημα τα συνεργεία με τους πολίτες που κάνουν αθλητισμό ή περπάτημα στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Το έργο προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Δήμο Πατρέων να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο. Το μέτωπο των προκαταρκτικών εργασιών είχε αφετηρία το παραλιακό τμήμα από το ύψος της Κανελλοπούλου με κατεύθυνση την Πάτρα, δεξιά του πεζοδρομίου της Ηρώων Πολυτεχνείου. Στην περιοχή έχει τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση.

Ο ποδηλατόδρομος θα καλύπτει μεγάλο μέρος της παραλιακής ζώνης της Πάτρας. Συγκεκριμένα, θα ξεκινάει από τη λεωφόρο Κανελλοπούλου, δίπλα στην πλαζ της Αγυιάς, και μέσω των παραλιακών οδών Ηρώων Πολυτεχνείου, Οθωνος - Αμαλίας και Ακτής Δυμαίων θα καταλήγει στο νότιο πάρκο. Θα είναι διπλής κυκλοφορίας και σύμφωνα με το Δήμο θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για τους χρήστες του ποδηλατόδρομου, καθώς θα διαθέτει κράσπεδο ώστε να διαχωρίζεται από τον δρόμο, καθώς και την απαραίτητη σήμανση, ενώ δεν θα διακόπτεται από κάθετη κυκλοφορία.

Επίσης, στο πλαίσιο των έργων για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου εντάσσεται και η λειτουργία ποδηλατοδρόμων σε κεντρικές οδούς (Αγίου Νικολάου, Αλεξάνδρου Υψηλάντου, Κανάρη, Σισίνη).

Στο Δήμο πιστεύουν ότι η λειτουργία του δικτύου των ποδηλατοδρόμων θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου, καθώς οι διαδρομές δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο για λόγους αναψυχής, αλλά θα μπορούν να εξυπηρετούν και καθημερινές μετακινήσεις δημοτών.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.