Πάτρα: Το νέο κρούσμα και η ανησυχία διασποράς του κορονοϊού έφεραν μέτρα και ελέγχους

Create: 03/08/2020 - 08:00

Ενα νέο κρούμσα κορονοϊού καταγράφηκε χθες στην Αχαΐα αλλά πανελλαδικά ο αριθμός τους έφτασε τα 110. Η αύξηση των κρουσμάτων κάνει επιτακτική την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων η τήρηση των οποίων ελέγχεται πλέον αυστηρά και με επιβολή προστίμων.

Στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και με στόχο την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών, το υπουργείο Υγείας απέστειλε και στον διοικητή της 6η2 ΥΠΕ εγκύκλιο με οδηγίες για τα νοσοκομεία της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα:

Για νοσηλευόμενους ασθενείς

1. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

2. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

3. Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου είναι υπεύθυνο για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω.

 

Για τους ιατρικούς επισκέπτες

1. Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες.

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υπάρχει ειδική έγκριση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, κατόπιν εισήγησης του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων ξεκίνησαν και στην Αχαΐα. Τα ελεγκτικά κλιμάκια για την τήρηση των μέτρων υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας ελέγχουν καταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και ανοιχτούς χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων σημειώθηκε και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και κλείσιμο για 15 ημέρες σε μεγάλο αρτοποιείο στην περιοχή του Ρίου όταν κατά τον έλεγχο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η επιχείρηση, βρέθηκε ένας υπεράριθμος εργαζόμενος εντός του καταστήματος με βάση τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόκειται για την επιχείρηση "Αρτοποιείο Βασίλης Ραυτόπουλος" η οποία στη σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί πελάτες, το κατάστημα του Ρίου θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 15 ημέρες μετά από απόφαση της ΕΑΔ, με αιτιολογία ότι βρέθηκε ένας παραπάνω εργαζόμενος του επιτρεπτού στον χώρο, στα πλαίσια ελέγχου μέτρων κατά του COVID-19.

 

Να σημειωθεί ότι αυτή η ελαφρά τη καρδία απόφαση συνοδεύτηκε από βαρύτατο πρόστιμο αδιαφορώντας για την άψογη λειτουργία του καταστήματος σε ό, τι αφορά τα μέτρα προφύλαξης των υπαλλήλων και την προστασία των καταναλωτών που είναι δεδομένα η προτεραιότητά μας.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι αδιαφορούν για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των 28 οικογενειών που ζουν μέσα από το κατάστημά μας. Σας ζητούμε συγγνώμη από καρδιάς που δεν θα μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας εξυπηρετήσουμε στα υπόλοιπα καταστήματά μας».

 

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 

Με αμείωτους ρυθμούς οι άνδρες της ΕΛΑΣ πραγματοποιούσαν το πρωί του Σαββάτου ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί για την χρήση μάσκας αλλά και την τήρηση των λοιπών κανόνων.

 

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε πιάτσες των ταξί ελέγχοντας τα οχήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται τα ενισχυμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

 

Θυμίζουμε πως το πρόστιμο είναι ύψους 150 ευρώ για όσους δεν συμμορφώνονται στα μέτρα.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.