ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: "Τέρμα τα λόγια, χρειάζονται πράξεις" - ''Όχι άλλο αίμα''

Create: 21/01/2020 - 12:15

Σε αποκλεισμό της Πατρών Πύργου προχώρησε την Τρίτη το πρωΐ η Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

"Τέρμα τα λόγια, χρειάζονται πράξεις" δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης που τόνισε ότι θα ακολουθήσει μία σειρά από κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί οριστική λύση και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου στον οποίο έχασαν τη ζωή τους τόσο άνθρωποι. 

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο ΣΚΕΑΝΑ.

Εκεί βρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, εκπρόσωποι του δήμου Ερυμάνθου αλλά και ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της παρατάξης "Ανυπότακτη Πολιτεία". 

Ο αποκλεισμός ξεκίνησε στις 11 το πρωΐ στο ύψος των φαναριών της Βιομηχανικής Περιοχής ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή για το ίδιο θέμα (η συνάντηση Καραμανλή Φαρμάκη θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα). 

 


 

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης

 

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο Δήμος για το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης της Τρίτης αναφέρει τα εξής:

"Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις.

Είναι η ώρα του αγώνα.

Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).
 
Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια.

Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.  

Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας  για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια."

 

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.