Το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, στην Πάτρα 18-19/6

Create: 12/06/2019 - 20:05

 

Στις 18 και 19 Ιουνίου, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα βρίσκεται στο λιμάνι της Πάτρας, στην περιοχή Μώλος στο παλιό λιμάνι. Στις 18 Ιουνίου, το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 και στις 19 Ιουνίου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματός μας, και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

 

Στις 19 Ιουνίου, από τις 17:00 μέχρι τις 20:00, η ΟΙΚΙΠΑ σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο της Greenpeaceκαλεί πολίτες και συλλογικότητες της Πάτρας σε ανοιχτή συζήτηση πάνω στο πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warriorστο λιμάνι της Πάτρας. Στόχος της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων με συλλογικότητες και πολίτες της Πάτρας ώστε οι ίδιοι να οργανωθούν, να συντονίσουν και να υλοποιήσουν στοχευμένες δράσεις τόσο σε σχέση με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό Κόλπο και την υπόλοιπη επικράτεια όσο και σε σχέση με τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό που προωθείται.

 

Το πλοίο έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντί των βρώμικων ορυκτών καυσίμων. Στόχος είναι να στηρίξει τη δράση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

 

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: έχουμε 11 χρόνια για να μειώσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο μισό και να αποτρέψουμε τη μη αναστρέψιμη κλιματική αλλαγή. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης. Απαιτούμε κλιματική και ενεργειακή πολιτική η οποία ευθυγραμμίζεται με τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5°C. Απαιτούμε γρήγορη απεξάρτηση της οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα ως το 2040, προώθηση της εξοικονόμησης και των καθαρών πηγών ενέργειας και ακύρωση όλων των σχεδίων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα. Απαιτούμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνειδητοποιήσουν το διακύβευμα και από το νέο κοινοβούλιο που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές άμεσο ψήφισμα για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κλιματική αλλαγή, όπως ήδη έχουν κάνει κοινοβούλια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι δικαίωμά μας να προστατέψουμε τη ζωή μας και τον τόπο μας και μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε!

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Κωστής Γριμάνης, 210 3840774 & 5 κιν. 6984 617034

Τάκης Γρηγορίου, 210 3840774 & 5 κιν. 6984 617027 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.