Ψυχολογική υποστήριξη στον 14χρονο παρολίγον θύμα αρπαγής

Create: 29/06/2020 - 23:45

Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να συνέλθουν στον Πύργο Ηλείας από την υπόθεση της απόπειρας αρπαγής του 14χρονου, στις 25 Ιουνίου, με το νεαρό παιδί να στρέφεται στην βοήθεια παιδοψυχολόγων ώστε να βελτιωθεί η κατάστασή του.

Ο 14χρονος μαθητής κατάφερε να ξεφύγει από δύο Βούλγαρους που αποπειράθηκαν να τον αρπάξουν στη μέση του δρόμου στον Πύργο σύμφωνα με όσα κατήγγειλε.

Στον ανακριτή Πύργου κατατέθηκε τη Δευτέρα (29.06.2020) η παιδοψυχολογική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 14χρονος μαθητής. Ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου, Μπάμπης Γεωργόπουλος αλλά και ο πατέρας του παιδιού, μίλησαν στο ilialive.gr για την υπόθεση και τις εξελίξεις:

Την Τρίτη (30.06.2020) αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για την απολογία τους στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου. Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου Μπάμπης Γεωργόπουλος, μιλώντας στο ilialive.gr τόνισε ανάμεσα στα άλλα τα εξής:

“Εκπροσωπώ την οικογένειά του ανηλίκου, κατά τη γνώμη της οικογένειας, πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που μόλις ήρθε στο φως. Αυτό στηρίζεται πρώτον, ότι τα δύο αυτά μέλη κατά τη γνώμη της οικογένειας αποτελούν την επιχειρησιακή ομάδα. Είναι άτομα αλλοδαπά, Βούλγαροι με δυνατότητα διαφυγής.

Είναι άτομα ειδικής σωματοδομής για άσκηση σωματικής βίας και είναι και νεαρά άτομα έτσι ώστε να επικαλεστούν σε περίπτωση καταδίκης το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας του 131 ΠΚ. 19 και 23 ετών. Το μέσο που χρησιμοποίησαν ένα βαν φιμέ, είναι ειδικών προδιαγραφών για την τέλεση και κάλυψη τέτοιων αδικημάτων. Όπως και τα παλιά βαν κλειστού τύπου άλλης εποχής. Παρουσιάζεται μία ειδική μελέτη στην υπόθεση αυτή, μελέτη μη εντοπισμού από τις κάμερες εισόδου και εξόδου της πόλεως του Πύργου, επίσης δεν χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα αλλά ούτε είχαν πάνω τους κινητό τηλέφωνο. Και αυτό κατά τη γνώμη της οικογένειας, δείχνει τον δόλο και τη μέθοδο της οργάνωσης…”, σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου. 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.