Αυτά είναι τα σημάδια που φανερώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το αυτοκίνητό σας

Create: 18/10/2020 - 20:30

Αν ανήκεις σε εκείνους που τηρούν «κατά γράμμα» τα προγραμματισμένα σέρβις του αυτοκινήτου, τότε σίγουρα έχεις τις πιθανότητες με το μέρος σου αν τυχόν εμφανίσει πρόβλημα το αυτοκίνητό σου

​Αν όμως, ανήκεις στην κατηγορία όσων αφήνουν παραπίσω τα σέρβις ή δεν πολυασχολούνται με διάφορους ήχους και ενδείξεις, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς γιατί μπορεί να το πληρώσεις πιο ακριβά απ' ό,τι φανταζόσουν.

Υπάρχουν, δε, κάποια σημάδια στο αυτοκίνητο που δεν πρέπει να αγνοήσεις:

1. Ο κινητήρας... ρετάρει

Ακόμη κι αν νομίζεις ότι είναι στο μυαλό σου κάποιος δισταγμός του κινητήρα, μην αμελήσεις να το ελέγξεις. Μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε κακή ποιότητα του καυσίμου αλλά καλό είναι να το πας σε ένα συνεργείο για να επιβεβαιωθείς.

2. Δεν αλλάζει ταχύτητα πάντα με την πρώτη

Το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι ιδέα σου αλλά μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη μετάδοση κιβωτίου ταχυτήτων. Είναι μια συνηθισμένη ένδειξη προβλήματος το να μην μπορείς να αλλάξεις ταχύτητα. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι μηχανικό...

3. Προτίμηση στη μία πλευρά

Αν παρατηρείς ότι το αυτοκίνητο τείνει να τραβάει όπως λέμε κυρίως προς τη μία πλευρά, όταν οδηγείς στην ευθεία και σε επίπεδο οδόστρωμα τότε κάτι δεν πάει καλά. Είναι η βασική ένδειξη ότι οι τροχοί χρειάζονται ευθυγράμμιση. Τσέκαρέ το.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.