Εκτός Πανεπιστημίου ο καθηγητής «φακελάκης» -Ζητούσε χρηματικά ή ερωτικά ανταλλάγματα

Create: 21/10/2020 - 17:45

Εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι πλέον με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ο 62χρονος καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που ζητούσε πάσης φύσεως ανταλλάγματα από φοιτητές για να περάσουν το μάθημα του.Ο συγκεκριμένος καθηγητής υπενθυμίζεται ότι «έκοβε» φοιτήτριες που του άρεσαν και ζητούσε σεξ για να τις περάσει. Όσες δεν ήθελαν να κοιμηθούν μαζί του έβρισκε άλλους τρόπους για να τις εκμεταλλευτεί. Χαρακτηριστικό της δραστηριότητας που είχαν αναπτύξει οι συλληφθέντες, είναι το γεγονός πως στην κατοχή τους βρέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ύψους 140.000 ευρώ.

Ο καθηγητής είχε το παρατσούκλι «φακελάκης» και τον ήξεραν ακόμα και κάτοικοι της περιοχής με αυτό το όνομα.

O καθηγητής συνελήφθη από Αστυνομικούς τις Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων να παίρνει «φακελάκι» από φοιτητές του, προκειμένου να τους περάσει το μάθημα στην εξεταστική.

Μάλιστα το «φακελάκι» το έπαιρνε συγκεκαλυμμένα, καθώς είχε ως συνεργούς δυο καθηγητές σε φροντιστήρια, ο ένας ιδιοκτήτης, προκειμένου να κατευθύνει προς τους «τα φιλαράκια» του τους φοιτητές που είχε φροντίσει να αποτύχουν στο μάθημα του.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με παλαιότερες καταγγελίες, ο συγκεκριμένος καθηγητής φέρεται να είχε στήσει μια ολόκληρη φάμπρικα του σεξ στο ΤΕΙ που έκανε μάθημα. Αρκετές φοιτήτριες μάλιστα, τις έκοβε στο μάθημα του και στην συνέχεια ζητούσε μια απλή…. «εξυπηρέτηση» από αυτές προκειμένου να τις περάσει.

Οι κινήσεις του καθηγητή ήταν γνωστές στους περισσότερους φοιτητές, ενώ παράλληλα οι καταγγελίες που φέρεται να είχαν γίνει σε βάρος του ήταν δεκάδες.

Όταν πια όμως στο παιχνίδι μπήκε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ήρθε η αρχή του τέλους στη δραστηριότητα του καθηγητή και των συνεργών του, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν θησαυρίσει από τα «ιδιαίτερα» μαθήματα που τους έστελνε ο καθηγητής πάντα βέβαια με το αζημίωτο.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν φοιτητές στα ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν, πως ο καθηγητής τους είχε κόψει στο μάθημα του στην εξεταστική και εμμέσως πλην σαφώς τους πρότεινε να πάνε σε ένα συγκεκριμένο φροντιστήριο να παρακολουθήσουν μαθήματα και αφού πληρώσουν την «ταρίφα» των 250 ευρώ, τότε σίγουρα θα περάσουν το μάθημα του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Επρόκειτο για δύο φοιτητές οι οποίοι αρχικά αντέδρασαν και ζήτησαν επανεξέταση των γραπτών τους, για να λάβουν βέβαια αρνητική απάντηση. Έτσι και αφού κατάλαβαν πως δεν θα βγάλουν άκρη και θα αναγκαστούν να πληρώσουν, εμμέσως βέβαια, στον καθηγητή «φακελάκι», αποφάσισαν να δώσουν μιαν οριστική λύση, απευθυνόμενοι στην Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα που θα έδιναν στο φροντιστήριο για τα δήθεν μαθήματα που θα έκαναν οι δύο φοιτητές – “βιτρίνα” δηλαδή για δικαιολογούνται τα ποσά μέσω των δήθεν μαθημάτων – και κανόνισαν το ραντεβού, ώστε να δώσουν το “φακελάκι” στους συνεργούς του καθηγητή.

Την στιγμή που ο συνεργός του καθηγητή με το περουκίνι παραλάμβανε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο Αστυνομικών συνελάμβανε ταυτόχρονα τον “καθηγητή φακελάκι” και μάλιστα μέσα στο γραφείο του στα ΤΕΙ.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.