Οταν ανεβάζει γυμνές φωτογραφίες γυναικών χωρίς τη συγκατάθεση τους...

Create: 03/12/2020 - 10:00

Πλήθος καταγγελιών έχει προκαλέσει στο ελληνικό twitter η ύπαρξη ιστοσελίδας μέσω της οποίας κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να δημοσιοποιούν γυμνές φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δίνει την δυνατότητα συμμετοχής και ανάρτησης χωρίς την ταυτοποίηση των χρηστών.

Έτσι σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλοί χρησιμοποιούν την εν λόγω ιστοσελίδα για να εκδικούνται πρώην τους ή ακόμα και για να προωθήσουν υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει.

 

Λοιπόν, μόλις χθες ενημερώθηκα από γνωστό μου άτομο ότι υπάρχει ένα σάιτ στο οποίο ανεβαίνει προσωπικό υλικό από κοπέλες, προφανώς χωρίς την συναίνεση τους!

— Pepé le Pew (@LeAsvokounavo) December 1, 2020

 

Οι χρήστες ζητούν την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποκλειστεί ιστοσελίδα, η οποία παρά την κατακραυγή των τελευταίων ωρών συνεχίζει να λειτουργεί κανονικότατα επιτρέποντας σε ανυποψίαστες γυναίκες να γίνονται βορρά στις ορέξεις και τα χυδαία σχόλια οποιουδήποτε, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό για εκείνες.

Το σάιτ είναι το εξής: https://t.co/LT2RDKcj44
Ήρθα σε επικοινωνία με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος @CyberAlertGR εννοείται. Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω κάποια καταγγελία επειδή τα δεδομένα δεν ήταν δικά μου..

— Pepé le Pew (@LeAsvokounavo) December 1, 2020

 

Όποια όμως και να είναι η νομική διαδικασία, είναι σαφές ότι η έκθεση ανθρώπων χωρίς την συγκατάθεσή τους σε τρίτους και τα σχόλιά τους είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να ληφθούν οι σχετικές πρωτοβουλίες για να δοθεί ένα τέλος σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Σύμφωνα με το νόμο,η δημοσιοποίηση γυμνών φωτογραφιών αλλων χωρίς τη συγκατάθεση τους, είναι παραβίαση προσωπικών δεδομένων και συκοφ δυσφήμιση και είναι ΔΙΑΡΚΕΣ ΑΥΤΟΦΩΡΟ όσο μένουν ανηρτημενα. Από επαγγελματική εμπειρία, μπορεί η @hellenicpolice και η @CyberAlertGR να τους βρει>

— GioDim_ (@tou_diaolou) December 1, 2020

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.