Κικίλιας: Υποχρεωτικά τεστ για κορoνοϊό σε εργαζομένους υγείας που επιστρέφουν από άδεια

Create: 08/08/2020 - 23:55

Με εντολή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια απεστάλη προς όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ), εγκύκλιος η οποία προβλέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια. 

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.

Κάθε κρούσμα κορονοϊού στην χώρα μας «δίνει» ακόμη ένα

«Η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη στην χειρότερη κατάσταση των 100 ετών» δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη. 

«Σήμερα κατ΄εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών. Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο» ανέφερε. 

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει μειωθεί, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων.

«Χρειάζεται μεγάλη επαγρύπνηση για τυχόν εκθετική αύξηση για να μην ξεφύγουν τα πράγματα. Κάθε κρούσμα στην χώρα μας «δίνει» ακόμη ένα» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας. «Το R δεν είναι πάνω από 1 κι αυτό θα ήταν καταστροφικό. Πρέπει να το ρίξουμε κάτω από το 1, με τήρηση των μέτρων» επεσήμανε.

«Ελπίζω όλοι να τα καταφέρουμε και να ξεκουραστούμε, αλλά με προσοχή αυτό το καλοκαίρι. Τις επόμενες εβδομάδες ελπίζω να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.