Κρήτη: Χάκερς «χτύπησαν» ξανά την τηλεκπαίδευση

Create: 21/11/2020 - 22:00

Στην Κρήτη φαίνεται πως οι μαθητές δέχονται απανωτά χτυπήματα από χάκερς, κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγιναν σχετικές καταγγελίες από διάφορα σχολεία του νομού Ηρακλείου. Όπως ανέφεραν οι γονείς των παιδιών, κατά τη σύνδεσή τους στα διαδικτυακά μαθήματα οι μικροί μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με χάκερ που εισέβαλαν εν αγνοία των υπολοίπων στη σχετική πλατφόρμα και έκαναν υβριστικά και άσεμνα σχόλια.

Άμεσα ενημερώθηκε για το περιστατικό η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών. Παράλληλα, η Cisco διόρθωσε την Πέμπτη τρία bugs στο Webex Meetings, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε χάκερ να συμμετάσχουν σε meetings, εν αγνοία των συμμετεχόντων.

«Αγανάκτηση για μια πολιτική ελίτ»

«Σήμερα, πάντως, μετά το χακάρισμα στο Webex του δημοτικού μας και τις άσεμνες εκφράσεις που άκουσαν τα δεκάχρονα, κατέρρευσε το δόγμα “όλα λειτουργούν τέλεια”. Αγανάκτηση μόνο για μια πολιτική ελίτ που έχει αποσυνδεθεί πλήρως από την κοινωνία. Για να μη γίνει όμως η αδυναμία της τηλεκπαίδευσης άλλη μια αρένα στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης, από την οποία χαμένοι είναι συνήθως οι πιο αδύναμοι, εν προκειμένω, τα παιδιά μας και οι χαμηλόμισθοι γονείς τους, ο κοινός νους λέει: διαφύλαξη του (ηλεκτρονικού) ασύλου του σπιτιού μας, ασύγχρονη εκπαίδευση και αναπλήρωση με το άνοιγμα», έγραψε χαρακτηριστικά, στα social media ο πατέρας ενός μαθητή από το Μασταμπά Ηρακλείου

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.