Κυρ. Μητσοτάκης: Με την πανδημία ανακαλύψαμε δυνάμεις και ψυχικά αποθέματα

Create: 29/06/2020 - 22:00

«H πανδημία άλλαξε τις ζωές όλων μας, αλλά νομίζω ότι μας έδωσε και τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε δυνάμεις, ψυχικά αποθέματα τα οποία είχαμε μέσα μας και να μπορέσουμε να βγούμε ως κοινωνία πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με νέους ανθρώπους αλλά και στελέχη της ΟΝΝΕΔ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία. 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες των νέων ανθρώπων, συζήτησε μαζί τους για το πως βίωσαν την περίοδο της καραντίνας αλλά και τη δράση που ανέπτυξαν μέσα σε αυτήν. Εξήρε δε το γεγονός πως όλοι τους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή εθελοντικών δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων στην κοινωνία. «Το συγκρατώ ως ιδιαίτερα σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε.

 

Στο πρόσωπο των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου στη συζήτηση, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και ειδικά τους νεότερους γιατρούς οι οποίοι, ίσως, δεν έχουν την εμπειρία των παλαιότερων και οι οποίοι αντιμετώπισαν αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση με θάρρος. Με θάρρος, με αυταπάρνηση, με γενναιότητα, υπηρετώντας τον όρκο των οποίον έχετε δώσει να βάζετε την υγεία του ασθενή πάντα σε πρώτη προτεραιότητα». 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.