Πέθανε ο ηθοποιός Παναγιώτης Ραπτάκης (φωτο)

Create: 12/01/2021 - 18:20

Την είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Ραπτάκη έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας και καταγγέλει ότι η τοπική εκκλησία αρνήθηκε να τελέσει εκκλησιαστική ακολουθία.

Πέθανε ο ηθοποιός Παναγιώτης Ραπτάκης, ο οποίος δούλεψε σκληρά στα δημοτικά θέατρα της Ελλάδας και στο ΚΘΒΕ.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο Σπύρος Μπιμπίλας η τοπική εκκλησία αρνήθηκε να τελέσει ακολουθία καθώς ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποτεφρωθεί.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας:

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας καλός, σεμνός και εργατικός συνάδελφος ο Παναγιώτης Ραπτάκης πού δούλεψε με αυταπάρνηση στα δημοτικά θέατρα της Ελλάδας και στο ΚΘΒΕ , καλός οικογενειάρχης και σύζυγος τη σεμνής συναδέλφου μας Σταυρούλα Σπυρίδωνος που τη συλλυπούμεθα με όλη μας την καρδιά. Αυτό όμως που συμβαίνει όπως πληροφορουμεθα, με την άρνηση της τοπικής εκκλησίας της πατρίδας του να τελέσει εκκλησιαστική ακολουθία όπως θα ήθελε ο εκλιπών γιατί έχει ταυτόχρονα ζητήσει να αποτεφρωθεί, είναι απαράδεκτο Και δείχνει σε τι μαύρα σκοτάδια βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εκκλησία μας και της ζητάμε να πάρει επίσημα θέση πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό και ανθρώπινο πρόβλημα, όπως επίσης να πάρει θέση και η επίσημη Πολιτεία. Ο κάθε ελεύθερος Άνθρωπος έχει δικαίωμα στη σύγχρονη κοινωνία να επιλέγει τη θρησκεία του και τον τρόπο που θα εξαϋλωθεί το φθαρτό σώμα του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε, θα σε θυμόμαστε με αγάπη».

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.