Σκάνδαλο Δ.Λιγνάδη: Ανοίγουν και άλλα στόματα - Τρεις ακόμα ηθοποιοί στο μικροσκόπιο

Create: 23/02/2021 - 19:00

Τρεις ακόμα ηθοποιοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών, μετά την υπόθεση παιδεραστίας του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

 

Ανοίγουν στόματα και έρχονται νέες καταγγελίες και μαρτυρίες θυμάτων μετά το ένταλμα σύλληψης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Ο Δημήτρη Λιγνάδης παραμένει για τέταρτη ημέρα στα κρατητήρια στον 70 όροφο της ΓΑΔΑ, την ίδια ώρα που τουλάχιστον άλλο ένα πρόσωπο μπαίνει στο κάδρο των νέων αποκαλύψεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται η έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης για ηθοποιό, ο οποίος καταγγέλλεται από φερόμενο ως θύμα για βιασμό. Όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού, Εμμανουήλ Ροδουσάκης, θεσμικά ακόμη δεν έχει κάποια ενημέρωση για την ουσία της καταγγελίας σε βάρος του εντολέα του. Η πλευρά του 37χρονου ηθοποιού αναμένει στο πλαίσιο της διαδικασίας να κληθεί, να λάβει γνώση και στη συνέχεια να τοποθετηθεί.

Play Video

Στο ερώτημα αν ο 37χρονος ηθοποιός που παίζει αυτή τη στιγμή σε τηλεοπτική σειρά βρίσκεται μόνιμα στην Κύπρο, ο συνήγορος υπεράσπισής του είναι κατηγορηματικός: «Δεν ισχύει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Κύπρο. Είναι κάτι που το διαψεύδω κατηγορηματικά. Μάλιστα, πριν από λίγο ήταν στο γραφείο και μιλούσαμε για την υπόθεση». Από την πλευρά του 37χρονου ηθοποιού δεν θα γίνει καμία δήλωση για την υπόθεση μέχρι να ενημερωθεί ο συνήγορός του και ο μηνυόμενος για την υπόθεση. «Το μόνο που γνωρίζω μέχρι στιγμής είναι ότι έχει διαταχθεί προανακριτική εξέταση και απλά περιμένω να κληθούμε για την υπόθεση».

Play Video

Έρευνα και για άλλους ηθοποιούς

Η εισαγγελία ασχολείται και με άλλες υποθέσεις για ηθοποιούς, έπειτα από καταγγελίες για απόπειρες βιασμού. Χθες, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στην εισαγγελία βρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, ενώ έχει κληθεί για κατάθεση ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ που θα προσκομίσει καταγγελίες που έχουν φθάσει στο πειθαρχικό του σωματείου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, καλείται να καταθέσει στις εισαγγελικές Αρχές.  Ο κ. Τσαρούχας είναι ο επικεφαλής του επταμελούς Συμβουλίου που διενεργεί πειθαρχική έρευνα με βάση καταγγελίες κατά μελών του Σωματείου Ηθοποιών.

Ειδικότερα, η εισαγγελία ασχολείται με τρεις ακόμα ηθοποιούς, οι δύο εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα γνωστοί και δημοφιλείς, με τις έρευνες να εστιάζουν σε καταγγελίες για προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και περιπτώσεις απόπειρας βιασμού ξεπερνώντας το επίπεδο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων.

Ο τρίτος ηθοποιός, που παίζει σε γνωστά σίριαλ και ελέγχεται για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, έχει καταγγελθεί από έναν ενήλικο άνδρα για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο καταγγέλλων αναφέρει πως στα όσα δημοσιοποίησε ο Νίκος Σ. για τον βιασμό του, αναγνώρισε στο άλλο πρόσωπο που υπήρχε στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη τον δικό του θύτη.

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.