Αυτοί είναι οι 9+1 τρόποι για να καταλάβεις αν ένας άνδρας σε θέλει

Create: 10/12/2019 - 21:15

Όλες οι γυναίκες, κάθονται με τις ώρες και συζητούν με τις φίλες, μητέρα τους και κάθε άλλο κοντινό τους πρόσωπο, τις... κινήσεις που κάνει το πρόσωπο που τις ενδιαφέρει προκειμένου να «αποκωδικοποιήσουν», αν εν τέλει τις θέλει ή όχι. 

Άλλωστε, ας είμαστε ειλικρινείς. Τις περισσότερες φορές άλλα λέει ένας άντρας και  άλλα καταλαβαίνουν οι γυναίκες.

Συνεχίστε το σκρολάρισμα και θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε.

1. Οι άντρες μιλάνε για τα συναισθήματά τους
Μπορεί να είναι πιο εύκολο για τον σύντροφό σου να μιλήσει έμμεσα για τα συναισθήματά του. Ρώτησέ τον τι θα έκανε στη διάρκεια ενός ρομαντικού Σαββατοκύριακου. Ή τι σκέφτηκε την πρώτη φορά που σε συνάντησε. Οι απαντήσεις του θα αποκαλύψουν πώς νιώθει και θα σας φέρουν πιο κοντά.

2. Οι άντρες λένε «σ’ αγαπώ» με πράξεις
Ορισμένοι άντρες προτιμούν να δείχνουν τα συναισθήματά τους με πράξεις παρά με λόγια. Ο δικός σου σύντροφος μπορεί να λέει «σ’ αγαπώ» επιδιορθώνοντας διάφορα πράγματα στο σπίτι, ταχτοποιώντας τη βεράντα ή ακόμη και βγάζοντας έξω τα σκουπίδια – οτιδήποτε κάνει τον κόσμο σας πιο όμορφο.

3. Οι άντρες παίρνουν στα σοβαρά τις δεσμεύσεις
Οι άντρες έχουν τη φήμη ότι φοβούνται τις δεσμεύσεις. Ωστόσο, τα στοιχεία υποδεικνύουν πως οι άντρες παίρνουν το γάμο στα σοβαρά. Μπορεί να τους παίρνει περισσότερο χρόνο μέχρι να αποφασίσουν να δεσμευτούν, όταν όμως το κάνουν τότε το εννοούν για τα καλά. Σε μια έρευνα σε παντρεμένους άντρες, το 90% είπαν πως θα παντρεύονταν την ίδια γυναίκα ξανά.

4. Κι όμως, σε ακούει
Όταν ακούς κάποιον που σου μιλάει, πιθανότατα λες ένα «ναι» ή «καταλαβαίνω» που και που. Είναι ο τρόπος σου για να πεις, «σε ακούω». Όμως ορισμένοι άντρες δεν το κάνουν αυτό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν σε ακούει. Μπορεί να προτιμά να ακούει σιωπηλός και να σκέφτεται τα λεγόμενά σου.

5. Οι κοινές δραστηριότητες σας φέρνουν πιο κοντά
Οι άντρες δυναμώνουν τη σχέση με τη σύντροφό τους κάνοντας πράγματα μαζί∙ και αυτό το προτιμούν πολύ περισσότερο απ’ το να μοιράζονται σκέψεις ή συναισθήματα. Για πολλούς άντρες, δραστηριότητες όπως τα σπορ και το σεξ τους κάνουν να νιώθουν πιο κοντά στη σύντροφό τους.

6. Οι άντρες χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους
Παρότι οι κοινές δραστηριότητες είναι σημαντικές, οι άντρες χρειάζονται επίσης χρόνο για τον εαυτό τους. Είτε ο δικός σου απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, το playstation ή το να πηγαίνει στο γυμναστήριο, ενθάρρυνέ τον να ακολουθεί τα χόμπι του – και βρες κι εσύ χρόνο για τα δικά σου. Όταν και οι δύο σύντροφοι έχουν χώρο για να καλλιεργούν την ανεξαρτησία τους, έχουν περισσότερα να προσφέρουν ο ένας στον άλλο.

7. Οι άντρες μαθαίνουν από τους μπαμπάδες τους
Αν θέλεις να ξέρεις πώς θα φερθεί ένας άντρας μέσα στη σχέση, γνώρισε τον μπαμπά του. Ο τρόπος που φέρονται μεταξύ τους και το πώς ο πατέρας σχετίζεται με τη σύντροφό του μπορεί να προβλέψει πώς θα συμπεριφέρεται ένας άντρας στη σύζυγό του.

8. Οι άντρες ξεχνάνε πιο γρήγορα από τις γυναίκες
Οι γυναίκες τείνουμε να θυμόμαστε για περισσότερο καιρό τις αρνητικές συνέπειες και μπορεί να κρατάμε μέσα μας συναισθήματα άγχους, ανησυχίας και θλίψης. Αντίθετα, οι άντρες θυμούνται για πολύ λιγότερο καιρό τα αρνητικά γεγονότα και τείνουν να προχωράνε πιο γρήγορα μπροστά. Έτσι, ενώ εσύ μπορεί να θέλεις να συζητήσεις τον χθεσινοβραδινό καβγά, ο φίλος σου μπορεί να τον έχει ήδη ξεχάσει.

9. Οι άντρες δεν πιάνουν τα υπονοούμενα
Οι άντρες είναι πιο πιθανό να μη πιάσουν τα λεπτά υπονοούμενα όπως ο τόνος της φωνής και η έκφραση του προσώπου. Και είναι ιδιαίτερα πιθανό να μην παρατηρήσουν τη θλίψη στο πρόσωπο της γυναίκας τους. Αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι ο φίλος σου παίρνει το μήνυμα, να είσαι άμεση.

10. Οι άντρες σκέφτονται το σεξ… πολύ
OK, αυτό δεν είναι και τόσο μυστικό. Οι περισσότεροι άντρες κάτω των 60 σκέφτονται το σεξ τουλάχιστον μία φορά τη μέρα, συγκριτικά με μόνο το ένα τέταρτο των γυναικών. Και δεν σταματάει εκεί. Οι άντρες έχουν σχεδόν διπλάσιες ερωτικές φαντασιώσεις συγκριτικά με τις γυναίκες, και οι φαντασιώσεις τους έχουν μεγαλύτερη ποικιλία. Σκέφτονται επίσης το «κανονικό» σεξ περισσότερο απ’ ότι οι γυναίκες. Ωστόσο, το να το σκέφτεσαι δεν είναι το ίδιο σαν να το κάνεις!

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.