Λουκουμάδες με φέτα και μαρμελάδα φράουλα

Create: 14/05/2019 - 20:00

Το ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.

Τι θα χρειαστούμε:

Για τους λουκουμάδες:

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 αυγά
  • 260 ml. γάλα πλήρες
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 γρ. σόδα
  • ½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • Μαρμελάδα φράουλα

Πως το φτιάχνουμε:

Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το μπέικιν, το γάλα, το αλεύρι, τη σόδα, το βούτυρο, τη φέτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και φορώντας γάντια μίας χρήσης ανακατεύουμε πολύ καλά δημιουργώντας ένα χυλό.

Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ κατσαρολάκι , το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Παίρνουμε με τα χέρια το χυλό και πιέζοντάς τον ελαφρά ώστε να περνάει ανάμεσα από τον αντίχειρα και το δείκτη παίρνουμε κουταλιές του γλυκού και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.

Μόλις ετοιμαστούν βγάζουμε τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια.

Σερβίρουμε ζεστούς με μαρμελάδα φράουλα

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.