Ποια είναι η δουλειά του σπιτιού που καταστρέφει τις σχέσεις;

Create: 10/11/2019 - 21:45

Δεν έχει σημασία πόσο βολικά και ταιριαστά είναι δύο άτομα: Εφ 'όσον υπάρχουν άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη που χρειάζονται πλύσιμο, θα υπάρξουν εντάσεις.

Οι επιστήμονες στο Συμβούλιο Σύγχρονων Οικογενειών (CCF) αποφάσισαν πως αυτή η δουλειά φέρνει νεύρα και στεναχώρια ανάμεσα στα ζευγάρια και δη στις γυναίκες. 

Σε έρευνα, οι γυναίκες ανέφεραν ότι το πλύσιμο πιάτων ήταν η δουλειά που προκαλούσε καυγάδες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη αγγαρεία. Οι γυναίκες που έπλεναν τα περισσότερα πιάτα ήταν λιγότερο ικανοποιημένες στις σχέσεις τους, λιγότερο ικανοποιημένες στη σeξουαλική τους ζωή και πιο πιθανό να έχουν καυγάδες με τον σύντροφό τους.

Τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές ή τουλάχιστον έβαζαν εξίσου τα πιάτα στο πλυντήριο (και όχι μόνο η γυναίκα) από την άλλη πλευρά, τα πήγαιναν πολύ καλύτερα. Το να πλένεις τα πιάτα με έναν σύντροφο ήταν πιο σημαντικό για τις γυναίκες από οτιδήποτε άλλο στο σπίτι. 

"Το πλύσιμο πιάτων, όπως και τα άλλα καθήκοντα που εξετάσαμε, είναι ιστορικά και σε μεγάλο βαθμό ευθύνη των γυναικών", λένε οι επιστήμονες. "Οι γυναίκες που πλένουν τα πιάτα ενώ ο σύντροφός τους πχ. βλέπει τηλεόραση, αναπτύσσουν αισθήματα ανισότητας και δυστυχίας".

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.