Ξέμεινες από απορρυμαντικό και θες να πλύνεις τα ρούχα; Το κόλπο που θα σου «λύσει» τα χέρια!

Create: 28/11/2019 - 17:15

Σίγουρα σου έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχάσεις να πάρεις καινούργιο από το σούπερ μάρκετ. Όπως σε όλους μας άλλωστε. Άλλες φορές πάλι, όταν βρίσκεσαι σε ταξίδι και θες να πλύνεις κάτι, δεν έχεις μαζί σου ολόκληρο μπουκάλι με απορρυπαντικό. Τι κάνεις σε αυτές τις δύο περιπτώσεις;

Κι όμως, μπορεί να σε σώσει ένα άλλο αντικείμενο που έχεις στο μπάνιο σου. Το σαμπουάν. Ναι, μπορείς να ξοδέψεις λίγο από το σαμπουάν σου για να πλύνεις τα ρούχα σου σε μια στιγμή ανάγκης.

Δεν χρειάζεται ούτε να χαλάσεις το ακριβό και καλό σου σαμπουάν, αυτά τα μικρά μπουκαλάκια από τα ξενοδοχεία που όλοι παίρνουμε αρκούν. Αυτά τα σαμπουανάκια είναι τέλεια γιατί συνήθως είναι πιο ήπια από τα άλλα. Ακόμη, τα baby shampoo και άλλα απαλά, sulfate-free σαμπουάν είναι ιδανικά.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό, να προσθέσεις το ήπιο σαμπουάν και να βάλεις τα ρούχα που θέλεις να πλύνεις. Περίστρεψέ τα για 1-2 λεπτά στο νερό με τη σαπουνάδα και στη συνέχεια αφαίρεσέ τα και άδειασε το νερό. Ξαναγέμισε τη λεκάνη με φρέσκο νερό και ξέπλυνε τα ρούχα ώστε να καθαριστούν εντελώς από τις σαπουνάδες για 5-10 λεπτά. Στύψε τα και στη συνέχεια άπλωσέ τα κανονικά να στεγνώσουν.

Ένα μπουκαλάκι σαμπουάν είναι πάντα χρήσιμο και μπορεί να σου λύσει τα χέρια!

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.