Συνάντηση για τη Διανοητική Ιδιοκτησία στην Αθήνα με τη συμμετοχή του επικεφαλής του WIPO

Create: 15/03/2019 - 17:15

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με την υποστήριξη του εποπτεύοντος υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνάντηση για τη Διανοητική Ιδιοκτησία (ΔΙ). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι τρόποι προώθησης μιας αναπτυξιακής ατζέντας για το σύνολο των πτυχών της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στη χώρα μας: διπλώματα ευρεσιτεχνίας, βιομηχανικά σχέδια, εμπορικά σήματα, πνευματικά δικαιώματα, γεωγραφικές ενδείξεις, ΠΟΠ, γενετικοί πόροι, βιοποικιλότητα, έρευνα και καινοτομία εν γένει.
Στόχο της συνάντησης αποτελεί η διαμόρφωση ενός κοινού οράματος για την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας για όλους και για τη βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.
Στο πλαίσιο της συνάντησης και κατόπιν πρόσκλησης από τον ΟΒΙ, τη χώρα μας θα επισκεφθεί ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (World Intellectual Property Organization - WIPO), δρ. Φράνσις Γκάρι.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΟΒΙ: «Η συμμετοχή του κ. Γκάρι στη συνάντηση αποτελεί τιμή για την Ελλάδα, καθώς ο WIPO αποτελεί διεθνή Οργανισμό υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με αντικείμενο την προώθηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, με έδρα στη Γενεύη, στον οποίο εντάσσονται 191 κράτη-μέλη».
Ο WIPO έχει ως αποστολή του την «ανάπτυξη ενός ισορροπημένου μοντέλου και αποτελεσματικού συστήματος ΔΙ, το οποίο θα διευκολύνει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα προς όφελος όλων».
Ο επικεφαλής του WIPO αναμένεται να συνδράμει καθοριστικά στην αξιοποίηση των διάφορων πτυχών της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο μάλιστα της σύστασης του Εθνικού Συμβουλίου Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΕΣυΔΙ), η οποία προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Σκοπός της σύστασης του ΕΣυΔΙ είναι η θεσμοθέτηση ενός οργάνου συντονισμού και οργάνωσης των πολλαπλών φορέων που είναι υπεύθυνοι για την προστασία και την προώθηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Στόχος του εγχειρήματος είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας πολιτικής για τη διανοητική ιδιοκτησία στη χώρα μας, η οποία θα συνδράμει στην προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.