Ενοίκια: Τι προβλέπεται για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Create: 25/03/2020 - 19:10

Oπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την Τρίτη, δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ, σε ό,τι αφορά τις πλατφόρμες για τα ενοίκια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν για ενοίκια - μισθώματα, οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό καλούνται να πληρώνουν το 60% του μισθώματος, καθώς το υπόλοιπο 40% θα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το κράτος. Το ίδιο μέτρο θα ισχύει και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας των επιπτώσεων του ιού.

Ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τα μεσάνυχτα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργοδότες ενώ την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους.

Όπως ανακοινώθηκε, «είναι έτοιμα τα δύο ηλεκτρονικά έντυπα, που αφορούν εργοδότες και εργαζομένους, τα οποία θα κατατίθενται στις δύο ειδικές πλατφόρμες που ετοιμάστηκαν σε πολύ γρήγορο χρόνο: Η μία ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι για τους εργοδότες η οποία θα ανοίξει σήμερα και θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη και η ειδική πλατφόρμα για τους εργαζόμενους supportemployees.yeka.gr θα βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου και θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «οι δύο πλατφόρμες αποτελούν ένα μοναδικό εγχείρημα και οφείλω συγχαρητήρια τόσο στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Άννα Στρατινάκη όσο και στο στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου Εργασίας που κατάφεραν να το δημιουργήσουν από μηδενική βάση και να το ολοκληρώσουν σε ελάχιστο χρόνο. Πρόκειται για τα δύο σημαντικά εργαλεία του Υπουργείου που θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για την διαφανή, γρήγορη και αποτελεσματική αποζημίωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του ιού».

 

ieidiseis.gr

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.