Κορωνοϊός: Πώς θα υποδεχτούμε φέτος τους τουρίστες

Create: 23/02/2021 - 22:40

Αυτό προσδίδει την αισιοδοξία ότι θα λυθούν πολλά από τα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία στη διακίνηση τουριστών. Για τους εμβολιασμένους επιβάτες είναι σαφές πλέον ότι οι διαδικασίες θα απλοποιηθούν, ενώ για τους μη εμβολιασμένους θα εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα τεστ πριν από την αναχώρηση και τα rapid tests κατά την άφιξη.

 

Βασικό ζήτημα που απασχολεί είναι πότε χρονικά θα ανοίξει -ουσιαστικά και με ασφάλεια- η φετινή σεζόν, κάτι που φαίνεται να είναι σε άμεση συνάρτηση και με τα προγράμματα εμβολιασμού στην Ε.Ε. Η Κομισιόν, πάντως, μέσω της προέδρου της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιμένει ότι με τις νέες συμφωνίες για εμβόλια έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί ο στόχος να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού. Εκτός των εμβολίων, για την Ελλάδα θα πρέπει να προσμετρηθεί στα συν -και με το δεδομένο ότι ποσοστό άνω του 65% του εισερχόμενου τουρισμού της προέρχεται από την Ε.Ε.-, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για διμερείς συμφωνίες με ξένες αγορές στις οποίες έχουν προχωρήσει περισσότερο οι εμβολιασμοί ώστε να ανοίξουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς και αφού το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ την ίδια στιγμή συζητιέται και η προτεραιότητα -μέχρι το καλοκαίρι- των ανθρώπων του τουρισμού στο πρόγραμμα εμβολιασμού, πέρα φυσικά από την επικαιροποίηση των υγειονομικών κανόνων και τα προγράμματα προώθησης και προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.