Οι «ειδικοί» έστειλαν το μήνυμα για κλειστούς ναούς το Πάσχα: «Θα γίνουν γενέτειρα πολλών κρουσμάτων»

Create: 16/04/2021 - 22:40

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης Νίκος Τζανάκης, τόνισε μεταξύ άλλων πως η εκκλησία δεν πρέπει να βάζει μπροστά το κράτος και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

«Ελπίζω να σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα πως ζούμε σε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορωνοϊού. Η διασπορά, όπως είπε, είναι μεγάλη. Η κάμψη των διασωληνωμένων αλλά και η μείωση του αριθμού των θανάτων θα έρθει με χρονοκαθυστέρηση δύο - τριών εβδομάδων.

Υπενθύμισε δε, πως το νούμερο των 200.000 ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει ότι τα κρούσματα είναι τέσσερις έως και έξι φορές περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Όπως είπε, η καραντίνα δεν τηρείται και θα ήταν καλύτερα να συνεχίσουμε με μια πιο χαλαρή λειτουργία.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σημείωσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της – αν και  είναι υπέρ της – και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ο καθηγητής είπε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να λάβει τις αποφάσεις –αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.