ΔΡΕΠΑΝΟ ΠΑΤΡΑΣ: Μια μαγική παραλία όπως η ...Χαβάη! Οι εντυπωσιακές εναέριες λήψεις ενός Πατρινού παιδιάτρου!

Create: 20/09/2020 - 16:04

 

Αν σπεύσετε να στοιχηματίσετε, ότι αυτή η παραλία βρίσκεται σε κάποιο τροπικό νησί, τότε ...χάσατε! Είναι πολύ κοντά μας κι όμως για πολλούς άγνωστη! Πρόκειται για το "Μονοπάτι της Παναγίας", που απλώνεται μπροστά μας επιβλητικό, στο Δρέπανο, το οποίο απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Εκεί υπάρχει και ο ιστορικός φάρος, που κατασκευάστηκε το 1880 και έχει ύψος σχεδόν 10 μέτρα.

Η μικρή χερσόνησος που ξεκινάει από τον φάρο αυτό, καταλήγει αυτή την μαγευτική παραλία, που σίγουρα μοιάζει σαν ...καρτ-ποστάλ βγαλμένη από τον Παράδεισο! Μάλιστα η περιοχή, προτιμάται από τους χρήστες windsurf και kitesurf, αφού προσφέρεται για αυτά τα θαλάσσια σπορ.

 

 

Ένας Πατρινός Παιδίατρος, ο Ηλίας Νικολάου, δημιούργησε ένα εκπληκτικό video με εναέριες λήψεις και πανοραμικές λήψεις, που πραγματικά κόβουν την ανάσα και καθηλώνουν τα μάτι του θεατή.

 

Όπως σημειώνει στο video που έχει αναρτήσει στο You Tube o δημιουργός του:

 

"Σύμφωνα με μύθους η λωρίδα αυτή αλλά και όνομα του χωριού πήραν το όνομα τους όταν μια γριούλα (η Παναγιά) πήγε σε έναν καραβοκύρη και του ζήτησε να την περάσει απένταντι στην Ρούμελη. Εκείνος της αρνήθηκε. Τότε η Παναγιά πήρε στην ποδιά της άμμο και χαλίκια, τα έριχνε στη θάλασσα και έφτιανε δρόμο.

Ο καραβοκύρης που είδε το θαύμα τρόμαξε, και της ζητησε να μπει στο καϊκι του να την περάσει.

Τις πέτρες που έμειναν στην ποδιά της, πριν ανέβει στο καΐκι τις πέταξε όλες μαζί στη θάλασσα.

 

Στο σημείο εκείνο σχηματίστηκε ένα αλώνι με διάμετρο περίπου είκοσι μέτρων που μοιάζει με δράπανο. Έτσι πήρε σύμφωνα με τους ντόπιους και το όνομά του το χωριό Δρέπανο."

 

Δείτε το video στον ακόλουθο σύνδεσμο και επιβραβεύστε το με την επιδοκιμασία σας!

https://www.youtube.com/watch?v=paatI-vg_No...

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.