Κορονοϊός: Ο Κικίλιας εξέφρασε ανησυχία για την Αχαϊα!

Create: 27/01/2021 - 18:33

Στο παγκόσμιο θρίλερ το οποίο εξελίσσεται γύρω από τα εμβόλια του κορονοϊού και τη διαθεσιμότητα τους αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού.
«Είμαστε πιστοί στη διαφάνεια» τόνισε ο κ. Κικίλιας και ανέφερε πως: «Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το μεσημέρι ενημέρωσα το σύνολο των κομμάτων για την πορεία των εμβολιασμών και των επιδημιολογικών δεδομένων».
Αναφορικά με την στρατηγική στην οποία βασίζονται για την πορεία των εμβολιασμών, τόνισε πως: «Η στρατηγική μας βασίζεται σε δυο άξονες. Στη διαθεσιμότητα των εμβολίων και στο ότι διασφαλίζουμε τη δεύτερη δόση σε αυτούς που κάνουν την πρώτη. Αναφέρομαι σε αυτό γιατί είναι βασικό».
Στην συνέχεια, ο κ. Κικίλιας άφησε αιχμές για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων. «Είναι αλήθεια πως η διαδικασία παραγωγής εμβολίων έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά η παραγωγή και η διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις. Πέρα από τις αιτίες αυτής της καθυστερήσεις, που ούτε η ΕΕ. ένωση γνωρίζει ξεκάθαρα. Τα κράτη μέλη πρέπει να επεξεργαστούν κάτι πολύ σημαντικό, να απλώσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας προστατεύοντας τους πιο αδύνατους πολίτες. Πρέπει να επανεξετάσουμε ορισμένα σημεία για τα θέματα υγείας. Τα κράτη μέλη γνωρίζουν ότι χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία. Η παγκόσμιά οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να έρθει χωρίς την ανάκαμψη της υγείας».
Την ανησυχία των επιστημόνων για συγκεκριμένες περιοχές εξέφρασε ο κ. Κικίλιας. Τα αυξημένα κρούσματα σε Μαγνησία, Εύβοια, Αχαΐα και Αττική προβληματίζουν τους επιστήμονες.
Επίσης ο κ. Κικίλας σημείωσε πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση στο μέσο όρο των ημερήσιων κρουσμάτων αλλά στον μέσο ηλικιακό όρο αυτών.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.