Πατρινός συνελήφθη γιατί απειλούσε άτομα μέσα από το facebook

Create: 25/07/2020 - 08:45

Με τις κατηγορίες της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιοπραγίες ή διασπορά διχόνοιας μέσω του διαδικτύου, θα προσαχθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ένας χρήστης του facebook από την Πάτρα, ο οποιος συνελήφθη χθες, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, κατόπιν σχετικής ειδοποίησης από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Ο χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, μέσω δημοσίευσής του, απειλούσε την σωματική ακεραιότητα συγκεκριμένων ατόμων, ενώ αναφερόταν μέχρι και σε ένοπλη επίθεση. 

Κατόπιν καταγγελιών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η οποία διαβιβάστηκε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά από σχετική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός που διατηρούσε με ψευδώνυμο, ήταν από την Πάτρα. 

Ο δράστης συνέχιζε στις 21 και 23 Ιουλίου να πραγματοποιεί τις απειλητικές του αναρτήσεις, στο προφίλ του, όπου προέτρεπε σε διάπραξη κακουργημάτων, με αποτέλεσμα να εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια. 

Επειτα από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος φέρεται να αποδέχθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, αναφέροντας όμως, ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές του.

Στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέσθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα σταλεί στα εργαστήρια για να βρεθούν ηλεκτρονικά πειστήρια.

 

 

Πηγή: pelop.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.