Προσευχή για Ιερώνυμο - Αναστάσιο, προετοιμασία εορτής του Πολιούχου με ναούς ερμητικά κλειστούς

Create: 22/11/2020 - 14:57

Στο ίδιο σκηνικό με το… Πάσχα, με κλειστούς ναούς για τους πιστούς, λόγω του κορωνοϊού, η Τοπική Μητρόπολη των Πατρών προετοιμάζεται να τιμήσει το επόμενο τριήμερο, Σάββατο 28, Κυριακή 29 και Δευτέρα 30, τον πολιούχο και προστάτη της πόλης Αγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Τα σενάρια παράτασης του lockdown ακυρώνουν κάθε σκέψη ενώ προβληματισμός επικρατεί στην τοπική Ιερά Μητρόπολη για ενδεχόμενα απειθαρχίας σε ενορίες και πιθανή είσοδο των πιστών από την πίσω πόρτα…          

Η κατάσταση λόγω της πρόσφατης εκδημίας του Μητροπολίτου Λαγκαδά και τη Νοσηλεία σε σοβαρή κατάσταση του Αρχιεπισκόπου κ.κ.Ιερωνύμου δεν επιτρέπει κανένα επίσης εφησυχασμό, παρά το γεγονός ότι πολλές ενορίες η κατάσταση είναι σαν το… καζάνι που βράζει!

Κατά την εορτή των Εισοδίων προχθές Σάββατο στην Πάτρα, από το Ναό του Πολιούχου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση και παρεκάλεσε την Θεοτόκο «να μεσιτεύσει προς τον Υιόν και Θεόν Της Ιησούν Χριστόν, να απαλλάξει την Πατρίδα μας  και τον κόσμο όλο, από την φοβεράν του λοιμού απειλή» ενώ ευχήθηκε και παρεκάλεσε «υπέρ υγιείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ.Ιερωνύμου «στον οποίο είμαστε όλοι κοντά κλήρος και λαός».

Επίσης δέηση ανέπεμψε υπέρ υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, ο οποίος ασθενεί. «Αναγέννησε εκ της τέφρας ,ὡς εἶπε, την Εκκλησία της Αλβανίας. Να προσευχηθούμε, για όλους τους αδελφούς, σε όποιο μέρος της γης και αν ευρίσκονται, όποιοι και αν είναι να τούς θεραπεύσει Κύριος και να ελεήσει τον σύμπαντα κόσμο διά πρεσβειών της Παναγίας μας» ανέφερε ο Μητροπολίτης Πατρών κάνοντας μνεία και στον μακαριστό Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο ο οποίος είχε ιδιαίτερο σύνδεσμο με την Πάτρα παλαιότερα ως Επίσκοπος Niss.

Πολλοί ναοί στην Πάτρα  έχουν προγραμματίσει αυτές τις ημέρες Ιερές Αγρυπνίες για τον Αγιο Ανδρέα απουσία πιστών και το γεγονός ότι οι πόρτες τους θα είναι κλειστές έχει προκαλέσει παράπονα και ενόχληση...

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια την Πασχαλινή περίοδο Απριλίου – Μαϊου 2020, στην Πάτρα καταγράφηκαν φαινόμενα ανυπακοής ενώ σε δύο περιπτώσεις, Αγία Τριάδα Πατρών και Αγ. Νικόλαος, επενέβη η Αστυνομία αλλά και οι Εισαγγελικές Αρχές για την τήρηση των μέτρων.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.