Ψάχνουν και ψάχνονται σε δήμο και ΔΕΥΑΠ για τα Βραχνέικα

Create: 15/04/2021 - 19:29

Την λύση που έχει δεσμευθεί στους κατοίκους ότι θα προσπαθήσει να βρει, εξετάζει η ΔΕΥΑΠ για το αντλιοστάσιο στην παραλιακή ζώνη των Βραχνεΐκων. Eξετάζεται από τους τεχνικούς της δημοτικής επιχείρησης ένας σχεδιασμός, ο οποίος αν κριθεί αποτελεσματικός ως προς τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος μεταφοράς των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό, θα καταστήσει αχρείαστο το κτίριο του αντλιοστασίου.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια εγκατάσταση που απαιτεί μεγάλο βάθος (περίπου 4,5 έως 5 μέτρα) για να λειτουργήσει σωστά, διερευνάται κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικές συνθήκες. Αυτή μπορεί να είναι και μια λογική εξήγηση στο γεγονός ότι κατά την πρόσφατη αυτοψία μας στην περιοχή διαπιστώσαμε να βρίσκεται σε άλλο σημείο το βασικό μέτωπο των εργασιών. Ο δήμος Πατρέων και η ΔΕΥΑΠ δεν θέλουν να καλλιεργήσουν υψηλές προσδοκίες στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής.

Γι' αυτό και έχουν αποφύγει μέχρι σήμερα να κάνουν δηλώσεις. Φαίνεται, όμως, μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν πως είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τα τεχνικά περιθώρια για να μην συνεχιστούν οι κοινωνικές τριβές. Τα χρονοδιαγράμματα του έργου είναι αυστηρά (έχει προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τον Οκτώβριο του 2021) και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η ΔΕΥΑΠ να τα υπερβεί.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.