Άγγελος Τσιγκρής: «Πιστέψαμε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και το πετύχαμε…»

Create: 22/05/2020 - 08:00

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, που θα εφαρμοστούν άμεσα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μειώνεται το ΦΠΑ στην εστίαση και την αναψυχή, με σκοπό τη στήριξη του τομέα του τουρισμού και τη γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός -μεταξύ άλλων- ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση με στόχο τη στήριξη της οικονομίας και τη γρηγορότερη δυνατή επαναφορά στην κανονικότητα. 

 

Συγκεκριμένα, η μείωση του ΦΠΑ στο 13%, από το 24% που βρίσκονται σήμερα, αφορά τα προϊόντα με τη μαζικότερη κατανάλωση, όπως τα ροφήματα, το τσάι, τον καφέ και τα αναψυκτικά. 

 

Να σημειωθεί ότι ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής στις 8.5.2020 είχε καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών (Αριθμός Πρωτοκόλλου Ερώτησης: 6312/2020) αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. 

 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

 

«Ένα από τα μέτρα που θα μπορούσε να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και της αναψυχής  είναι η μείωση του ΦΠΑ, η οποία δεν θα επηρεάσει τα δημόσια έσοδα, ιδιαίτερα αν το παραπάνω μέτρο συνδυαστεί με την αύξηση των ελέγχων με σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής, γεγονός που θα στηρίξει περαιτέρω την υγιή επιχειρηματικότητα στους καταπάνω κλάδους». 

 

 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό Οικονομικών: σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εστίασης και της αναψυχής και β) ποιο το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους; 

 

 

____________________

 

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ: 

 

 

 

 

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.