Ετοιμη για 'ιερό πόλεμο' η Εκκλησία της Ελλάδος;

Create: 06/01/2021 - 13:45

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr 

Νέο μήνυμα προς;την Πολιτεία προκειμένου να μην παρέμβει ανοικτά στα εσωτερικά της Εκκλησίας, μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, μετέφερε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος εξερχόμενος του Μητροπολιτικού Ναού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας σε ερώτηση για τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη δήλωσε: "Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι' αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς".

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα. Αποχωρώντας ο Μακαριώτατος πρόσθεσε πως βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία ενώ υπογράμμισε: "όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα!"

Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει μονομερώς σε lockdown στους Ναούς, ήδη χαρακτηρίσθηκε ως απόφαση της κυβέρνησης να... περάσει πέραν από τις κόκκινες γραμμές της Ιεραρχίας, από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.