Γεροβασίλη: Απέραντες φυλακές στα νησιά θέλει η κυβέρνηση

Create: 12/02/2020 - 09:00

 

 Σκληρή κριτική άσκησε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη στην κυβέρνηση, για τα κλειστά κέντρα που δρομολογεί στα νησιά καθώς όπως είπε αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και δεν πρόκειται η Ε.Ε. να συνεισφέρει σε κάτι τέτοιο. Για το λόγο αυτό όπως εξήγησε τα παρουσιάζουν ως «ελεγχόμενες δομές».

«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, η σουπερ ετοιμότητα, των σούπερ αρίστων έφεραν τα νησιά σε αδιέξοδο και τους βεβαρημένους εκεί κατοίκους και έχουν διασύρει διεθνώς τη χώρα. Καμία προετοιμασία, καμία γνώση του θέματος μετανάστευση και προσφυγικό, αδυναμία διάγνωσης του προβλήματος και παλινωδίες επί 7 – 8 μήνες, έτσι έχουμε την επιβάρυνση στα νησιά και αδιέξοδη την κατάσταση».
«Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους κατοίκους των νησιών που τους είχαν υποσχεθεί αποσυμφόρηση και αποτροπή εισόδου, δηλαδή την ατζέντα που είχαν κατέβει οι αυτοδιοικητικοί τους στις εκλογές.»

«Διαχειριστήκαμε πολύ μεγαλύτερες ροές από τις δικές σας και τέτοια προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν διότι είχαμε σχέδιο και αποφασιστικότητα» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

«Πρέπει να εντάσσονται στο διεθνές δίκαιο όσα σκέφτεται η κυβέρνηση. Η Ε.Ε. δεν θα συνεισφέρει σε κάτι που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».

 

«Είναι κλειστά τα κέντρα και αλλάξατε την ορολογία. Ζητάτε απέραντες φυλακές όλων αυτό αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και για αυτό αλλάζετε την ορολογία και τα ονομάζετε «ελεγχόμενα».

 

«Είναι απολύτως ψευδές ότι δεν κάναμε εμείς επιστροφές αλλά είναι αλήθεια ότι η διαδικασία των επιστροφών είναι δύσκολη για αυτό και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει επιστροφές παρά ελάχιστες.»

Συντάκτης: avgi.gr

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.