Λαϊκή Συσπείρωση: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου

Create: 15/05/2019 - 10:40

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΤΕ Αχαϊας του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο οποίο συμμετείχαν η Αγγελική Κουρή, υποψήφια Δήμαρχος Αιγιάλειας , ο Γρηγόρης Συμεωνίδης Αντισμήναρχος (I) ΠΑ ε.α. υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και ο Χρήστος Λαϊνάς, δημοτικός σύμβουλος και ο Απόστολος Ασπρούκος, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι  με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αιγιάλειας.

Στην συνάντηση που είχαν με τον υποδιοικητή κ.Τριαντόπουλος και με τους πυροσβέστες στη συνέχεια έγινε αναφορά στα προβλήματα που τους απασχολούν.

«Χαρακτηριστικά είναι τα συμπεράσματα από την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ το Μάη του 2018 με φορείς και συλλόγους για την κατάσταση στην πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της χώρας, καθώς και η ανησυχία που έκφραζε μέσα από συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή παραμονές της αντιπυρικής περιόδου. Δυστυχώς οι ανησυχίες του ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν με τραγικό τρόπο δύο μήνες μετά με τον όλεθρο στο Μάτι Αττικής», ανέφερε ο Γρηγόρης Συμεωνίδης.

«Προτεραιότητα για μας» , τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιάλειας με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αγγελική Κουρή, «είναι η πάλη για να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης καθώς και των δυνάμεων πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέτρα». Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά και με συνέπεια παλεύει για την ένταξη του Πυροσβεστικού Σώματος στα βαρέα - επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, διεκδικεί την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, την αποστρατιωτικοποίηση και την κατοχύρωση του δικαιώματος της απεργίας, την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης, τη βελτίωση των υποδομών με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού κ.ά.

Τέλος ο Χρήστος Λαϊνάς σημείωσε πως η ρίζα των μεγάλων προβλημάτων και στη πυροπροστασία είναι οι σχεδιασμοί της Ε.Ε που συνδιαμορφώνουν οι Κυβερνήσεις των χωρών μελών και εξειδικεύουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Γι αυτό έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση τόσο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Δημοτική Αρχή Αιγιάλειας. Και κάλεσε τους πυροσβέστες να αξιοποιήσουν τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενισχύοντας παντού το ΚΚΕ για να δυναμώσει η Λαϊκή Αντιπολίτευση , για  να μπουν μπροστά οι ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και στη πυροπροστασία.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.