Μ.Βορίδης: «Πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι διάλογος μπορεί να γίνει μόνο για την υφαλοκρηπίδα»

Create: 29/07/2020 - 19:15

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, υποστήριξε ότι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας ήταν επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα.

Μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι με τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς στην ουσία ακυρώθηκε στην πράξη η «ψευδο-NAVTEX» στο Καστελόριζο αλλά τόνισε ότι η απειλή παραμένει καθώς η επιδίωξη της Τουρκίας είναι να γίνει «ο τροχονόμος της περιοχής» αλλά και ηγέτιδα δύναμη του μουσουλμανικού κόσμου.

Ο Μάκης Βορίδης απέρριψε το ενδεχόμενο διαλόγου με την Τουρκία, υπό αυτές τις συνθήκες. «Πάγια θέση της Ελλάδας είναι ότι διάλογος μπορεί να γίνει μόνο για την υφαλοκρηπίδα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας, όμως, ότι καλό είναι να υπάρχουν άτυποι δίαυλοι επικοινωνίας.

Βορίδης: Λογικό να υπάρχει «μπρος-πίσω» στις οδηγίες

Αναφορικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι με δεδομένο ότι χρειάζεται συμφωνία και των δύο πλευρών, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την άνοδο των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι είναι λογικό να υπάρχουν «μπρος-πίσω» στις οδηγίες για τα μέτρα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν και οι οδηγίες επανεκτιμούνται.

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.