Πολιτικές... μάχες με αφορμή φωταγώγηση της Βουλής για τις Ενοπλές Δυνάμεις

Create: 22/11/2020 - 21:17

Aντιδράσεις και κριτική προκάλεσε η φωταγώγηση της Βουλής για την ημέρα ων Ενόπλων Δυνάμεων (θρησκευτική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου).

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε «στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας την απεικόνιση του κτιρίου της  Βουλής  με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα».

«Επί της προσόψεως της Βουλής αποφάσισαν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής να «τιμήσουν» τα Εισόδια της Θεοτόκου. Αυτό είναι το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κοσμικό κράτος του «φιλελεύθερου» κ. #Μητσοτακη;», σχολίασε μέσω twitter το ΜέΡα25.

Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν, η Βουλή έλαβε την πρωτοβουλία, για να δείξει «στιγμές και γεγονότα της ιστορίας μας, που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού μας».

Περιεκτικό και μετρημένο ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας που με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος υπηρετούν την πατρίδα. Μας κάνετε περήφανους. Χρόνια πολλά!» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Με ανακοίνωση ευχήθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση να φωταγωγηθεί η Βουλή ελήφθη στην Διάσκεψη των Προέδρων και ήταν ομόφωνη. Μόνο που ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είχε αποκρύψει το περιεχόμενο της φωταγώγησης περιοριζόμενος να πει ότι θα φωταγωγηθεί λόγω της ημέρας! Έτσι κανένα κόμμα δεν γνώριζε ότι θα «παρέλαυνε» και η Παναγία μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι νόμιζαν ότι θα γινόταν μία φωταγώγηση της Βουλής όπως έχει γίνει πάρα πολλές φορές για πολλές εθνικές και κοινωνικές δράσεις. Για άλλο συμφώνησαν τα κόμματα και άλλο είδαν…

Disclaimer: 

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.